Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +256
Trochę nie czaję bólu dupy o wystąpienie tych 2 lasek w DD TVN.
W sumie gadały sensownie:
- przegryw jest samotny
- przegryw nie ma do kogo się odezwać
- terapia #!$%@? daje bez pomocy otoczenia
- przegryw bywa przegrywem przez obiektywne problemy fizyczne (aka #!$%@? genetyczne)
- przegrywy na grupach niby się wysł#!$%@?ą ale nie motywują do poprawy swojego losu
- nie każdy przegryw to mizogin, nie każdy mizogin to przegryw
W sumie gadały sensownie:
- przegryw jest samotny
- przegryw nie ma do kogo się odezwać
- terapia #!$%@? daje bez pomocy otoczenia
- przegryw bywa przegrywem przez obiektywne problemy fizyczne (aka #!$%@? genetyczne)
- przegrywy na grupach niby się wysł#!$%@?ą ale nie motywują do poprawy swojego losu
- nie każdy przegryw to mizogin, nie każdy mizogin to przegryw

Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Z USA zapowiedź dostarczenia nowego typu amunicji jakichś tam pocisków małych mocnych, wszystko jedno, nie znam się na tym i wy też nie. Ciekawe czemu rok temu nie można im było tego dać, ale za tydzień tak. A potem znowu coś.
Jak ktoś serio nie widzi, że Ukrainie jest dozowana broń małymi łyżeczkami, tak aby umierały obie strony po równo, to jest ślepy. Ruskich nie szkoda, ale Ukraina daje się wciągać w pełne unicestwienie swojego kraju.
Ciekawe czy bohaterzy z wykopu chcieli by, żeby u nas w razie jakby co, prezydent zamknął granicę i ogłosił obronę totalną, do ostatniej kropli krwi.
#ukraina
@NieistotneKto: Napisz mi proszę, jaka jest inna opcja dla Ukrainy niż walka z agresorem i obrona niepodległości?
Jak jesteś za słaby by się obronić, to masz dwa wyjścia: układanie się lub samobójstwo. Ja wiem, że romantyzm wojenny w nas silny i takie bohaterskie samobójstwa nas Polaków strasznie ruszają - powstania warszawskie itp, ale tymczasem
Albo im pomóżmy tak, aby wygrali, albo niech się poddadzą, bo to co teraz się dzieje to podżeganie do samóbjstwa.
W co się wdaje wciągnąć Ukraina? Ukraina walczy czym dysponuje a gra jest o najwyższą możliwą stawkę. Nie ma innego wyjścia.
Sojusznicy Ukrainy z tą strategią gotowania rosyjskiej żaby przesadzają i niepotrzebnie podchodzą do tematu
@NieistotneKto: Bo Niemcy są głupi.
2. Nie chciałbym mieć mocno uzbrojonego kraju w swoim sąsiedztwie, który może wykorzystać pomoc kraju w swoim interesie np. zaatakować kraj sąsiedni po wygranej wojnie z agresorem.
3. Wywołana tu Ameryka ma wiele "problemów" własnych z innymi krajami (np. Chiny, Indie, Rosja) i wewnętrzne.
4. Nie oddaje się wysokozaawansowanej technologii stronie, która nie ma szans
I nie, to, że my dawkujemy Ukrainie naboje to nie znaczy, że ona ma zdolności obronne. Ukraina obecnie już nie istnieje bez zapomogi z zewnątrz, kraj już upadł - do tego stopnia, że mężczyzn trzeba w nim trzymać siłą jak niewolników.
@NieistotneKto: Nie było takiej możliwości, bo sytuacja przed Majdanem była sytuacją tymczasową, co może wtedy nie było widoczne, ale teraz jest oczywiste. Majdan wybuchł dlatego, że prorosyjska władza odrzuciła opcję integracji europejskiej. A odrzuciła dlatego, że Rosja uznała, że Ukraina jest jej wyłączną strefą wpływów. Dotychczasowa sytuacja czyli polityka wielowektorowości, dryfowanie raz w stronę wschodu a raz zachodu
@Saszka_PL: Ostatnią wojnę w obronie niepodległości Jugosławia toczyła w 1941.
Ja sam chyba Polakiem nie jestem, albo jestem, nie wiem. No 100% jestem większym Polakiem niż tamci którzy zamykają oczy na banderyzm.
Najlepsze co możecie zrobić dla Ukrainy, to zrobić żeby ten Zieleński zaakceptował peremowiny o pokój. By ludzie z dwóch stron przestali ginąć.