Aktywne Wpisy
Anetkia +660
Jako kobieta rzygam już feminatywami. Jestem psychologiem a coraz częściej słyszę "czy psycholoszka już przyjmuje?" Jestem CZŁOWIEKIEM a nie człowiekinią, jestem gościem a nie gościnią. Jestem też OSOBĄ (rodz. żeński), mężczyzna powinien być "OSOBEM"? Do jakiej patologii to prowadzi.
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
mirko_anonim +12
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie
Czy wiecie, czy trzeba łykać fina po przeszczepie?
Naprawa mojego łysego skalpu (Norwood 5A) to minimum 3000 graftów, zależnie od metody - jakieś 30k PLN. Mam jeszcze dość gęste włosy na potylicy i karku, więc raczej wystarczy na tyle.
Ale jeśli do tego mam latami łykać coś, od czego spadnie mi libido, to szczerze mówiąc chyba szkoda kasy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przegryw #zakola #lysienie
Co wy macie z tymi włosami? Wypadły to wypadły. ლ(ಠ_ಠ ლ) Matkę oszukasz, ojca oszukasz, ale genów nie oszukasz.
@zlotopotoczanin: a po co leczymy trądzik? bo wygląda paskudnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to samo z zaawansowanym norwoodem.
@TypowyZakolak: Przecież poziom tamtejszej służby zdrowia stoi wyżej niż u nas xD Jeszcze rozumiem strach przed inwazyjnym zabiegiem chirurgicznym w innym kraju, ale włosów? XD
@AntyBohater: jak dostaniesz głupiej reakcji alergicznej na znieczulenie, to potem się bujaj w obcym kraju bez znajomości ich systemu opieki zdrowotnej ... masakra. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chyba że jesteś typem który woli mieć sianko i nie zależy na jakiejś mega gęstości z prześwitami które wygląda mega śmiesznie
Dodatkowo o ile odrost na finie na zakolach jest rzadkością, to na środku głowy występuje częściej.
Ile lat masz w ogóle?
Fina po przeszczepie bierze się głównie po to żeby włosy za linia przeszczepu nie wypadły. Są historie gdzie ktoś uzupełnił sobie zakola, nie powstrzymał samego łysienia i potem mu wypadło
34. Ja już prawie nie mam włosów z przodu. Dlatego środek, który tylko dalsze wypadanie powstrzymuje to dla mnie strata czasu, bo nie mam już prawie czego ratować. Tylko przeszczep mi pomoże.
Zresztą sobie zobacz mój skalp:
https://i.imgur.com/WC832NJ.jpg
próbuję wybrać między ścięciem się na zero i pogodzeniem się z rzeczywistością już na dobre, a walką o odwrócenie stanu rzeczy poprzez znaczną ilość graftów, ale jeśli muszę do
Ja bym dał sobie rok czasu, wszedł na fina w małej dawce + minoxidil + dermarolling. Taki zestaw przynosi najlepsze efekty z tego co wiem. W twojej sytuacji te 3000 graftow może nie dać zadowalającego efektu bo masz spory obszar do pokrycia, ale jeśli lekami odwrócisz ten proces w połowie no to efekt końcowy będzie dużo lepszy (i pewnie tańszy).
Faktycznie branie fina dla samego utrzymania tego co masz nie ma
wiem, że fin też nie musi, ale chyba 3-4% przypadków to już realne ryzyko.
Turcja najbardziej się opłaca, ale trzeba uważać na podejrzanie tanie oferty. Polska dopiero raczkuje w przeszczepach i mało kto się w tym specjalizuje, a niektórzy lekarze medycyny estetycznej poddali się po próbach wejścia na rynek (nie będę pisał