Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
No dobra, korzystanie z multitoola do drobnych napraw to nie był super pomysł, więc szukam jakiegoś zestawu podstawowych imbusów, kluczy płaski h, torx itp. Ktoś? Coś?
#rower
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bejt: Imbusy Bondhus - czerwone z kulką, torx - zielone bondhusy T40-T9, są trochę droższe. Zdecydowanie warto, jako podstawowy zestaw narzędzi w życiu bym już nie wrócił do kluczy z multitoola.
  • Odpowiedz
@mac1ek: robienie czegokolwiek multitoolem przy rowerze to katorga. To jest dobre, żeby sobie w trasie coś poprawić i do tego w zasadzie służy.

Imbusy Bondhus

@Rinter: mam je, kupowałem z bitula jak zamawiałem od nich inne graty, są naprawdę fpytę.
  • Odpowiedz
równie dobrze mogę zestaw z lidla

@bejt: te „konkretne firmy” to kilka fabryk w chinach i często różne fabryki zaopatrują te same marki na zmianę. Więc takie to „firmy”. Jeśli w opisie jest cro-van, cena jest znośna, to kupujesz.
Jak objedzie jakiś, to wymieniasz pojedynczy na inny. Ja jeszcze zwracam uwagę na długość.
  • Odpowiedz
@geuze: jeszcze Wera.
Przynajmniej imbusy warto mieć dobre. W robocie , gdzie często się tych narzędzi (i często te same śruby odkręca) używa dopiero zrozumiałem co znacza dobre narzędzia. A przy domowym użytkowaniu to takie lepsze imbusiki to już będą prawie dożywotnie
  • Odpowiedz