Wpis z mikrobloga

@dombol
Warstwa brownie: https://zdrowadieta.info.pl/brownie-z-fasoli-fit-deser-bez-cukru-i-maki/
Po wypłukaniu blenduje fasolę z bananen, a później miksuje z pozostałymi składnikami.
Przepis sprawdzony już kilkukrotnie i samodzielnie też smakuje świetnie, tylko wtedy należy pamiętać o mniejszej foremce, najlepiej keksówce.

Warstwa sernikowa:
https://www.instagram.com/p/CHLVnXEBR4n/?igshid=owsq9gnw9m2l
W tym przypadku wykorzystałam połowę składników, inaczej skończyłoby się to źle dla piekarnika xd

Użyłam formy okrągłej (22-24cm będzie odpowiednia). Wyłożyłam papierem. Na dno wylałam warstwę brownie, a na nią delikatnie warstwę sernikową. Piekłam w
@moxie trzeba umieć odróżniać cukier występujący naturalnie, od tego dodanego. Trzeba też wiedzieć coś na temat erytryrolu i innych słodzikach, ale też mieć "jakieś pojęcie" o insulinooporności i ładunku glikemicznym. Wtedy powyższy przepis staje się bardziej wartościowy. Ty, jeśli czujesz się zdrowy, możesz nawet cukier łyżkami jeść. Smacznego ;-)