Aktywne Wpisy

smuteczek2000s +32
Robię brzydką minę, bo już nie chcę trafiać na gorące...
Omińcie ten wpis.
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Omińcie ten wpis.
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
źródło: temp_file2014468689743880362
Pobierz
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file2014468689743880362
Pobierz
Wykop.pl
Co z nami zostanie z czasów pandemicznych.
Co wróci z lat sprzed covid.
A co nowego się pojawi.
Czy większość ludzi będzie pracowała zdalnie? Czy podróże służbowe zostaną zupełnie zlikwidowane na rzecz zoomów? Czy branża targowa wroci do lat swojej świetności? Czy będzie można studiować w dwóch trybach - stacjonarnym i online, uczestnicząc w tych samych zajęciach? Czy będziemy bardziej niż wczesniej zestresowani przebywaniem w tłumie?
Zapraszam do snucia tych i innych predykcji.
A plusujacych zawołam 30 grudnia 2021.
Choćby z kolejnego konta albo przez kogoś z mirko znajomych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo, osobie która najlepiej trafi z przewidywaniami, wyśle 6-pak piwa corona xD I coś jeszcze dorzucę.
#koronawirus #covid19 #futurologia
Komentarz usunięty przez autora
@Moseva: tu jestem przekonany, że nie
EWSPiA od x lat funkcjonuje w ten sposób. Zajecia zawsze były w dwóch formach. Zadając pytanie jak nikt się nie odzywa prowadzący w pewnym momencie „a może ktoś na czacie wie?”
Ja całe życie nie lubiłem naruszania przestrzeni. Chuchania mi na kark. Brzydzili mnie ocieranie się w kolejkach i do ściśniętych autobusów nie wsiadałem. Aktualne dystansowanie było dla mnie przestsrzeganiem podstawowych zasad higieny xd mam nadzieje ze tak
Akurat w IT zdalna powinna być normą, a jedynie ew. spotkania na opijanie projektów czy innych sukcesów mogą być w określonym miejscu.
Im jest naprawdę na rękę że obcy się nie kręcą
@bialegomisa: Ja uznałem to pewien element życia w dużym mieście. Ot, taka normalność.
Nie sądzę, żeby targi i podróże służbowe zniknęły. Negocjacje przez zooma nigdy nie będą tak skuteczne, jak negocjacje na żywo, a targi są świetną okazją na nawiązanie kontaktów handlowych. Tak samo ze studiami. Zajęcia stacjonarne są o niebo lepsze od zajęć on-line.
Jak ludzie mają ból d--y że muszą myć ręce to nie widzę szans na to żeby coś się zmieniło na lepsze.
ja tam mam nadzieję że koronawirus potrwa jeszcze rok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie. Piszę to jako osoba, która już parę lat spędziła pracując zdalnie. Praca zdalna świetnie sprawdza się tylko przy dobrze zdefiniowanych zadaniach i dobrze skrojonych procesach. Jeśli coś nie gra, a firma nie radzi sobie z "normalną" pracą zdalną, to zorganizowanie zmian w ich działalności w ten sposób tym bardziej będzie
Nauczyciele na stacjonarnym będą trochę więcej używać google classroom itp., zamiast np. drukować całej klasie kartki, po prostu