Wpis z mikrobloga

Ciekawe jak będzie jak znów się zrobi „normalnie”.
Co z nami zostanie z czasów pandemicznych.
Co wróci z lat sprzed covid.
A co nowego się pojawi.

Czy większość ludzi będzie pracowała zdalnie? Czy podróże służbowe zostaną zupełnie zlikwidowane na rzecz zoomów? Czy branża targowa wroci do lat swojej świetności? Czy będzie można studiować w dwóch trybach - stacjonarnym i online, uczestnicząc w tych samych zajęciach? Czy będziemy bardziej niż wczesniej zestresowani przebywaniem w tłumie?

Zapraszam do snucia tych i innych predykcji.

A plusujacych zawołam 30 grudnia 2021.
Choćby z kolejnego konta albo przez kogoś z mirko znajomych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo, osobie która najlepiej trafi z przewidywaniami, wyśle 6-pak piwa corona xD I coś jeszcze dorzucę.

#koronawirus #covid19 #futurologia
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Moseva: Ekonomicznie nie wiem, ale na pewno będzie lans na forsowanie przebywania na łonie natury, podróżowanie itd. Julki żyjące fejsbukiem i twitterem nagle będą pokazywać jak to były ucisnione przez rok, a teraz mogą żyć
  • Odpowiedz
  • 32
@Moseva stare "normalnie" już nie jest niczym normalnym i nie wróci. Większość ludzi nie będzie pracowała zdalnie, przynajmniej nie w pełnym wymiarze. Na pewno będzie więcej hybrydy 1-2 dni w tygodniu HO. Podróże nie znikną, w wielki przypadkach to jest tak na prawdę niemożliwe (technicy, serwisanci, inżynierowie). Generalnie ja uważam, że wszystko się wyposrodkuje, zaciągniemy pozytywne aspekty tam gdzie się da (jak Skype w mediach jak tv czy radio co wcześniej
  • Odpowiedz
@Moseva: Odpowiadam i szykuj mi sześciopak Corony

Czy większość ludzi będzie pracowała zdalnie?

Nie, większość ludzi nie będzie pracowała zdalnie (pracować zdalnie będą głównie korporacje w których pracownicy nie muszą być na miejscu, bo ich praca tego nie wymaga. Będą tak pracować bo można zaoszczędzić na wynajętym budynku, kosztach wyposażenia i kosztach stałych miesięcznych, no chyba, że praca zdalna zostanie uregulowana przez rząd to wtedy pewnie bardziej się będzie opłacać wynająć
  • Odpowiedz
@Moseva: Praca zdalna pozostanie ale tylko częściowo. Po pierwsze dlatego że dużo trudniej jest się wdrożyć nowemu pracownikowi gdy pracuje w stu procentach zdalnie a po drugie przez home office rozpadają się relacje wewnątrz firm/instytucji, co jest ważniejsze niż wieku osobom się wydaje. To jednak robi różnicę gdy gadasz sobie z kimś w przerwie, idziecie razem na lunch, a co innego gdy widzisz jego ryj na ekranie przez chwilę. Poza
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Moseva: chciałbym mało jako obywatel nosić maseczkę jak będe przeziębiony czy będzie leciało, ale znając życie będę zapominał a jak już to ludzie beda patrzeć na mnie jak na szura
  • Odpowiedz