Aktywne Wpisy
wortor +591
Powiem wam, że mam już dość tej p---------j Hiszpanii.
Gdzie nie pójdę, to albo p--o/sangria za 2 euro, albo żresz i pijesz ile chcesz za 7,99 albo tapas bary jak niżej.
Chcę już do Polski i do pizz za 60zl albo pierogów z ziemniakiem po 50 dych za 6 sztuk ;((
#gastronomia #hiszpania #januszebiznesu #patogastro #heheszki
Gdzie nie pójdę, to albo p--o/sangria za 2 euro, albo żresz i pijesz ile chcesz za 7,99 albo tapas bary jak niżej.
Chcę już do Polski i do pizz za 60zl albo pierogów z ziemniakiem po 50 dych za 6 sztuk ;((
#gastronomia #hiszpania #januszebiznesu #patogastro #heheszki
TiniMini_pl +23
Cześć wykopki.
Jetem Łukasz, mam 35 lat mieszkam z moim 80 letnim chorym ojcem. Utrzymuje się z renty rodzinnej i socjalnej. Całe życie leczę się na depresję a od kilku lat walczę z atakami paniki, stanami lękowymi i tikami nerwowymi. Niedawno zdiagnozowano u mnie ADHD i koszty leków poszybowały mocno w górę. Mój organizm dobrze się czuję dopiero przy dawce 60 mg metylofenidu co daje łącznie 6 opakowań po 10 mg na
Jetem Łukasz, mam 35 lat mieszkam z moim 80 letnim chorym ojcem. Utrzymuje się z renty rodzinnej i socjalnej. Całe życie leczę się na depresję a od kilku lat walczę z atakami paniki, stanami lękowymi i tikami nerwowymi. Niedawno zdiagnozowano u mnie ADHD i koszty leków poszybowały mocno w górę. Mój organizm dobrze się czuję dopiero przy dawce 60 mg metylofenidu co daje łącznie 6 opakowań po 10 mg na
Nigdy nie zajmowałem się #webdev, ale jako dzieciak tworzyłem "stronki", chyba bardziej z samej ciekawości jak to się robi i chyba dlatego w mojej głowie zrodziło się takie pytanie:
Czy można powiedzieć, że większość dzisiejszych wysoce interaktywnych stron jak np. nowoczesne webowe
@Diamond-kun: sorki
Tak samo to co się dzieje na serwie. W skrócie to jest to samo co
@tymeek: imho nie, raczej jest dokładnie na odwrót.
Klasyczna architektura php/html działa tak jak opisałeś. Klik powoduje że serwer(serwery) wyszukują dane, obrabiają je, generują stronkę i wysyłają efekt do ciebie.
Nowoczesne stronki pisane w rozmaitych javascriptach, takie jak ten przykładowy gmail, ograniczają działanie serwera do przygotowania i dostarczenia danych, natomiast reszta pracy w postaci opracowania i wyświetlenia
@kubako: wow, wielkie dzięki - poczytam coś w tym kierunku, bo mnie zainteresowałeś. nie zdawałem sobie z tego sprawy, że może to działać na takiej zasadzie.
chyba
Komentarz usunięty przez autora
@kubako: pod tym pojęciem może się kryt tona rzeczy - oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale trzeba dodać że ten fakt nie jest jedynie kwestią stron w nowoczesnych technologiach, bo stara strona w php mogła korzystać z tak samo skomplikowanych danych. Kwestia opracowywania danych to zupełnie inna bajka :)