Wpis z mikrobloga

Ostatnio pytałem się o drożdże WildBrew™ PHILLY SOUR (Lachancea thermotolerans), po 1.5 tyg burzliwej fermentacji stwierdzam że zdecydowanie potrafią one zakwasić piwo. Aktualny odczyt pH 3,3, szczerze chyba będzie trzeba dosłodzić, bo aż takiego kwasu się nie spodziewałem ʕʔ #piwowarstwo
  • 12
@lukaschels: Nie słyszałem nigdy o jakiś ograniczeniach, to zwykły cukier, więc jak zrobi się w miarę sterylny jego roztwór nie powinno być problemu. Jedynym problemem jaki przychodzi mi do głowy jest wymieszanie tego bez zbytniego napowietrzania
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lukaschels: gdy zrobię to mogę Ci dać znać na jaki dodatek się ostatecznie zdecydowałem, żebyś miał jakieś widełki. Tylko to prawdopodobnie przyszły weekend, myślę że jeszcze coś dojedza z 5 blg