Aktywne Wpisy

Zoyav +88
może i jestem #atencyjnyrozowypasek, ale gdzieś muszę się wyżalić, a gdzie jak nie na wykopie?
rok temu tego dnia płakałam (dosłownie) że szczęścia, dzisiaj płaczę ze smutku
(link do wpisu sprzed roku)
byłam debilem, że w tym roku razem z innymi osobami w pracy dokładałam się do durnych prezentów urodzinowych typu wódka bols + czekoladki (dla dwóch osób w marcu i dla jednej w lipcu), do tego jeszcze dla
rok temu tego dnia płakałam (dosłownie) że szczęścia, dzisiaj płaczę ze smutku
(link do wpisu sprzed roku)
byłam debilem, że w tym roku razem z innymi osobami w pracy dokładałam się do durnych prezentów urodzinowych typu wódka bols + czekoladki (dla dwóch osób w marcu i dla jednej w lipcu), do tego jeszcze dla

Viado +217
Plusujcie chada Brauna - jedynego polityka który od początku wojny miał właściwą postawę wobec Ukrainy. Był za to opluwany i ośmieszany przez polskojęzyczne media oraz wykopków ale nie dał się zastraszyć i dalej walczył o naszą przyszłość. Jak się teraz okazało - miał całkowitą rację.
#braun #konfederacja #ukraina #lewackalogika #wojna #polityka
#braun #konfederacja #ukraina #lewackalogika #wojna #polityka

#ukraina #wojna
@Notrix: no ciekawe, ciekawe, chcesz grac w gre kto co mowil i kto klamal w tej wojnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po co? To jest niepotrzebne narażanie ludności cywilnej Szebekina na śmierć. Miasto i tak, podobnie jak cały Belgorod, Rostów n. Donem i południowa część obwodu kurskiego to historyczne tereny ukraińskie, z przewagą Ukraińców którzy po prostu nie chcą żyć w rosji i mają do tego prawo.
Rosijańcy powinni się poddać,
Alianci mówili tylko, że chcą obronić swoje tereny przed inwazją nazistów. A tymczasem lotnictwo bombarduje niemieckie miasta i potęguje jeszcze większą eskalację zamiast siadać do stołu negocjacyjnego by rozpocząć rozmowy pokojowe. Dziwię się, że zachód na to pozwolił. Szczególnie Roosevelt. Nienawidzę kłamców. Nie jestem po żadnej ze stron. Chcę tylko by skończyła się wojna i nastąpiła deeskalacja.
@Notrix: Bidenowi się tylko oko przymkło, przecież to starszy człowiek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W ogóle, co to za państwo, Federacja Rosyjska - nie było takiego kraju do 1992 roku. Nie ma on zarejestrowanych w ONZ granic. nic nie łączy mieszkańców Belgorodu z tymi z Archangielska, a tych z Murmańska nic nie łączy
To atakują Rosjanie z Rosyjskiego Korpusu Ochotniczego i Legionu "Wolność Rosji"
Warunki są proste - rosja opuszcza teren Ukrainy z Krymem i Donbasem włącznie. To rosjanie nie chcą negocjacji
Nie wiem dlaczego, ale często czytam podobne słowa od osób przeciwnych Ukrainie.
A jeśli ktoś naprawdę jest zdziwiony, że Biden pozwala na ataki na terenie rosji to tu jest nagranie z lat 90-tych gdzie mówi o wojnie w Jugosławii
@Notrix: Przecież wyzwalają, o co ci chodzi. Szebekino, Belgorod i Rostow to miasta historycznie ukraińskie, a że Kijów jest starszy o setki lat od Moskwy to ejst to decydujące.