Aktywne Wpisy

adriansi +96
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

potezny_polak +61
Mirki, czy zwrócenie uwagi lekarzowi na kolejne już, tym razem 45 minutowe spóźnienie na wizytę to atak na niego?
Akurat uczęszczałem do pewnego jegomościa w Gdańsku, każda wizyta opóźniona o minimum 20 minut, da się przeżyć, dzisiaj gdy spóźnił się o 45 zwróciłem mu delikatnie uwagę, że tak duże spóźnienie jest trochę lekcewarzące, w rezultacie zostałem bez lekarstw i profilaktyki, wizyta w innej przychodni dopiero na lipiec...
To ze mną jest coś
Akurat uczęszczałem do pewnego jegomościa w Gdańsku, każda wizyta opóźniona o minimum 20 minut, da się przeżyć, dzisiaj gdy spóźnił się o 45 zwróciłem mu delikatnie uwagę, że tak duże spóźnienie jest trochę lekcewarzące, w rezultacie zostałem bez lekarstw i profilaktyki, wizyta w innej przychodni dopiero na lipiec...
To ze mną jest coś

I tez mam pytanie dotyczace serwera jaki serwer do takiej konfiguracji polecacie. Nie potrzebuje nic mocarnego raczej cos co da rade z kilkoma wirtualkami.
#komputery
#siecikomputerowe
#informatyka
#internet
#sieci
#routing
źródło: comment_1619441360rwghLv4G8OSmqXcsSNFSQa.jpg
PobierzA serwer - zależy, co na nim chcesz trzymać, ale może jakiegoś NASa po prostu?
@Entity: no bez routera trochę ciężko byłoby choćby z internetem się łączyć, bo zakładam, że twój provider ci nie da całej puli adresów, tylko jeden.
Jako router polecam mocno Ubiquiti ER-X, do tego kit do montażu w racku.
@Jarek_P znalazlem router Cisco Small Business SA520 troche tanszy a chyba tez da rade do domu?
https://community.cisco.com/t5/voice-systems/cisco-sa520-speed/td-p/3239131
@Entity: nie rozumiem, proponowałem Ci Ubiquiti ER-X, który kosztuje 230zł, a Ty pytasz o router za 1200zł, mówiąc, że jest trochę tańszy?
Dodatkowo - to stary sprzęt, raczej nie będzie lepszy.
@Jarek_P: gdzie amsz takie ceny nie moge znalesc
Co do ER-X, sprawdzilem na szybko 2 sklepy, pokazuje brak dostepnosci, zerkne na wiecej sklepow.
@Entity: Gdzie widziales tego ER-X, w jakies cenie? Na szybko sprawdzam, niby jest niedostepne, mozesz wziac tez innego Edge Routera,
@krzywy_kanister: no wlasnie widzialem wczoraj na allegro za 400 ziko. A na sklepach raczej niedostepny.
Nawet nie byłem świadom, że ER-X stały się ciężkodostępne. Wygooglaj firmę Senetic (oficjalny dystrybutor na PL) i zadzwoń do nich po prostu spytaj, czy to chwilowy brak, czy może Ubiquiti wycofało ten model.