Wpis z mikrobloga

Mam pytanie związane z praca a mianowicie czy możliwe jest przez właściciela sklepu żabka w którym tez pracuje nakładanie na mnie kary (50 zł) za to ze ktoś ukradł towar ? W umowie nie ma takiego zapisu, a on twierdzi ze nie musi być bo reguluje to regulamin pracy. Paece #pytanie #zabka #kodekspracy #prawo
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PhilSpencer_king: omg, przerażające jest to, co piszesz. Nawet nie to, że Janusz Cię dyma bez wazeliny, ale Twój poziom wiedzy o Twoich prawach, o prawie w ogóle (,)
Pozostaje się cieszyć, że Janusz potrącał ci tylko 50zł, a nie np 100zł i że nie wpisał sobie do regulaminu... nie wiem, chłosty?
  • Odpowiedz
@Manipulatorek otóż to. Zawsze mnie rozpierd#la jak ludzie zgadzają się na patologie bo regulamin xD gdyby pracodawca czy kurna profesor na studbazie kazał zeżrec własne g---o to by zeżarli bo tak jest hurr Durr w regulaminie xD
  • Odpowiedz
@PhilSpencer_king: Ja bym sprawdził, czy Ty jesteś w ogóle zarejestrowany jako pracownik. Być może pracujesz na czarno, skoro pieniądze otrzymujesz tylko do ręki.

Co do kradzieży, to mam pytanie. Jak wyszło, że brakuje towaru? Ktoś ukradł na Waszych oczach, czy wyszedł niedobór przy sprawdzaniu?
  • Odpowiedz