Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@EgzeQTroll: Jedno z Warszawy i dwa zdalne, za tydzień będą kolejne trzy, za dwa tygodnie kolejne, aż w końcu się uda. Nie pisałem, że rekruterzy będą Cię napastować w mieszkaniu jak jechowi, tylko że jak ktoś się zepnie, to spokojnie w przeciągu kilku miesięcy znajdzie pracę. Zresztą to co pisali @BrakWolnegoLoginu i @wxRR również na to wskazuje.
  • Odpowiedz
Jedno z Warszawy i dwa zdalne

@Gl1n4: ziomek, proszę cię. Jak coś linkujesz to chociaż zadaj sobie trud i sprawdź, czy to co linkujesz rzeczywiście pokrywa się z tym co próbujesz udowodnić xD Te oferty pracy zdalnej ,,dla juniora" bardziej pasują do tego co wcześniej napisałem.

za tydzień będą kolejne trzy, za dwa tygodnie
  • Odpowiedz
@EgzeQTroll: To super, że dostajesz lajki, ale ja po prostu przedstawiam fakt, jaki obserwuję. Na trzecim roku studiów informatycznych, nie pracuje u mnie jedna osoba. Reszta pracuje. Od staży/praktyk, przez juniorów po midów z 3 latami expa - różnie. Osoba co nie pracuje, pracowała w tamte wakacje.

Wiem dokładnie jak wygląda rynek z pierwszej ręki.

Natomiast wyobrażam sobie, że faktycznie może być ciężko jeśli ktoś nie jest studentem. Firmy mogą
  • Odpowiedz
Rynek jest zalany poczatkujacymi ktorzy malo potrafia a przychodza na rozmowy na zasadzie "no musze przeciez zaczac", i tacy odpadaja.

@aleksander-sailor: Czyli stało się już to co paręnaście lat temu spotkało prawo i finanse - ludziom wmówiono że skończenie prawa/finansów zapewni im wysokie i stabilne zarobki i walili drzwiami i oknami, tylko po to żeby potem skończyć w urzędzie albo jako Halina w sądzie. Teraz widzę że jest tak z
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Te oferty pracy zdalnej ,,dla juniora" bardziej pasują do tego co wcześniej napisałem.

@EgzeQTroll: Staż płatny 4k pasuje do kogoś z doświadczeniem komercyjnym? Nie patrz na to, że w ogłoszeniach firmy piszą o konieczności posiadania dwuletniego doświadczenia, gwarantuję Ci, że nikt się tego nie trzyma.
  • Odpowiedz
@Gl1n4: no dokładnie, podpytalem kolegi który zmienił branże, uczył się solidnie 7 miesięcy, robił jakieś swoje projekty i wysyłał CV na stanowiska gdzie spełniał może połowę wymagań. Tragedii nie ma na rynku, wszystko powoli wraca do normy i jest coraz więcej ogłoszeń
  • Odpowiedz
Czyli stało się już to co paręnaście lat temu spotkało prawo i finanse - ludziom wmówiono że skończenie prawa/finansów zapewni im wysokie i stabilne zarobki i walili drzwiami i oknami, tylko po to żeby potem skończyć w urzędzie albo jako Halina w sądzie

@Celinka95: Nie, raczej przyrownalbym to do sytuacji jak na medycynie - jesli skonczysz dobra uczelnie i ogarniasz to rekruterzy wala drzwiami i oknami. Natomiast jesli skonczyles internetowy
  • Odpowiedz