Wpis z mikrobloga

@Papollo2137OdysejaKremuwkowa: Szkoda ze nikt nie wspomnial o umiejetnosciach miekki, wiem ze jako programista sie nie przydaja duzo, ale wielu pracodawcow i programistow wolaloby pracowac z millym, zabawnym gosciem ktory jest pozytywnie nastawiony i jest ambitny do nauki, zamiast buca ktory ma wysztko w jednym palcu i wyjze dupe ma jak sra
  • Odpowiedz
@Shatter: mówisz konkretnie o IT czy masz na myśli każdą branżę?. Zazwyczaj jak skończysz jakąś lepszą polską uczelnie i sam dasz coś od siebie to zwieńczeniem tego, jest tytuł, który świadczy, że jednak coś umiesz :)
  • Odpowiedz
@Shatter: Nie masz czego żałować, studia w Polsce to g---o. Ja skończyłem uczelnię co jest top 10 w Polsce w rankingach i ilość przedmiotów, które faktycznie mnie czegoś nauczyły, mogę policzyć na palcach jednej ręki. A cała reszta - leśne dziadki, oderwane od rzeczywistości, co zatrzymały się w rozwoju 30 lat temu. Sama obrona to też jeden wielki żart, ktoś kto mówi, że tytuł udowadnia, że coś umiesz, nie ma
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
jeżeli ktoś teraz myśli, że bez doświadczenia komercyjnego się gdzieś dostanie i będzie zarabiać więcej niż kasjerka w biedrze to się srogo zdziwi xD

@EgzeQTroll: W zeszłym roku, w czasie pandemii, postanowiłem się przebranżowić i szukanie pracy zajęło mi jakieś trzy miesiące. W tym czasie wysłałem CV do siedmiu czy ośmiu firm, które opublikowały ogłoszenia o poszukiwaniu juniorów.
Spośród tych firm trzy się ze mną skontaktowały i zaprosiły na rozmowę
  • Odpowiedz
W zeszłym roku, w czasie pandemii, postanowiłem się przebranżowić i szukanie pracy zajęło mi jakieś trzy miesiące.

@Gl1n4: wyobraź sobie, że nie byłeś jedyną osobą która tak zrobiła. Wiele osób postanowiło skorzystać z dodatkowego czasu i się przebranżowić, co r-------o rynek juniorów.
  • Odpowiedz
@papaj42 mam zupełnie inny punkt widzenia po skończonych studiach w Polsce i nie sądzę, że to totalne gowno więc pisanie komuś, że nie ma czego żałować na bazie własnych niepowodzeń to duże nadużycie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@EgzeQTroll: W listopadzie był jeszcze na tyle chłonny, że udało mi się znaleźć pracę nie mając doświadczenia ani studiów w tym kierunku, a z tego co widzę ogłoszeń jest w tym momencie więcej niż w początkowej fazie pandemii. Nie wydaje mi się żeby liczba kandydatów, w stosunku do tego samego okresu w zeszłym roku, wzrosła aż tak radykalnie jak to przedstawiasz. Trzebaby zapytać kogoś kto zajmuje się rekrutacją. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@ciachostko: Nie mam żadnych niepowodzeń w tym temacie, wszystko mi się powiodło zgodnie z planem. To nie są tylko moje doświadczenia, mam dużo znajomych po skończonych dobrych kierunkach na topowych uczelniach i każdy odnosi identycznie wrażenie. Więc jeśli dla ciebie tytuł = sukces, możliwe, że ty masz jakieś niepowodzenia, bo praca w normalnej firma szybciutko weryfikuje ten sukces i ile on tak naprawdę znaczy XD Co nie znaczy, że nie
  • Odpowiedz