Wpis z mikrobloga

@HelterSkelter88: jak bez śmietany to tym bardziej bym radziła wekowanie. Czy wytrzyma ciężko stwierdzić :D w lodówce może się uda. Małe słoiki też się nadadzą, chyba że to takie po koncentratach pomidorowych
  • Odpowiedz
@HelterSkelter88: Ogólnie to trochę zależy od rodzaju ziemniaków jakie dodałaś. Jeśli dałaś jakieś ziemniaki sałatkowe, to możesz zamrozić. Ale jeśli dałaś takie "mączyste", to jest duża szansa że po rozmrożeniu rozpadną się całkowicie.
Też bym polecał raczej wekowanie i pasteryzowanie.
  • Odpowiedz
@HelterSkelter88 jak nie masz jak wekować ale nie przeszkadza Ci, że część składników się rozpadnie przez te 5 dni to zagotuj, wystudź i do lodówki i tak codziennie. Ziemniaków pewnie potem już nie znajdziesz, a mięso może przyjąć formę alla pulled pork, ale się nie zepsuje
  • Odpowiedz
@HelterSkelter88: zagotuj w garnku, wlej do słoika, zakręć i połóż na przykrywce do ostudzenia, później włóż do lodówki - 2 miesiące co najmniej wytrzyma. Jak w zupie jest koper to będzie kisnąć
  • Odpowiedz