Czy ktoś mądry jest mi w stanie powiedzieć co to jest i jak to ewentualnie wpływa na komfort użytkowania tego mieszkania? Dla porównania na dole mieszkanie obok, już bez tak szerokiego tego "czegoś". Sprawdzilem również plan całego bloku i nie znalazłem drugiego takiego mieszkanka z tym tak szerokim
@tonikroos: nie wiem co to jest a jeśli chodzi o wpływ na komfort użytkowania tego mieszkania to jest on mniejszy niż mieszkania bez tego, ze wzgledu na mniejsza powierzchnie mieszkalna ( ͡°͜ʖ͡°)
@tonikroos To szachty instalacyjne. Taka zamknięta przestrzeń na np. rury, kable, piony wentylacyjne itp. Jeżeli są dobrze wykonane to nie mają wpływu na komfort użytkowania.
@tonikroos tam idą kominy wentylacyjne i piony, kominy muszą być niezależne dla każdego mieszkania dla tego na każdym kolejnym piętrze dochodzi kolejny przewód
@tonikroos: tak jak powiedzieli, pion instalacyjny. Zalezy od developera i wykonania czy wplywa to na.komfort czy nie. U mnie np na samej gorze na klatce schodowej w nowym mieszkaniu tak n------a jakis wiatrak wentylacji 24/7 ze w mieszkaniu na bank go slychac.
@netthigersberger: Miałem na myśli mieszkanie oznaczone dolną strzałką na pierwszym rysunku. Te na dolnym rysunku to jakaś patologia. Sypialnia bez okna i 8m2 ? Wyznacz sobie wymiary takiego pomieszczenia suwmiarką, tam raczej nie wejdzie podwójne łóżko xD Wszystkie te meble są chyba przeskalowane w dół.
Nie wiem przypadkiem czy pokój bez okna, jest zgodny z polskim prawem.
@WesolyLudwiczek: A czy to nie jest przypadkiem ostatnia kondygnacja ze skosami? teraz jak się przyjrzałem to tam chyba są dwa okna dachowe. Co to twojego pytania to to są albo szachty instalacyjne albo wentylacyjne - brak wpływu na użytkowanie lokalu a może nawet plusy bo jak biegną tam rury CO to Ci będą ścianę ogrzewały.
Dla porównania na dole mieszkanie obok, już bez tak szerokiego tego "czegoś".
Sprawdzilem również plan całego bloku i nie znalazłem drugiego takiego mieszkanka z tym tak szerokim
#mieszkaniedeweloperskie
#mieszkanie
#nieruchomosci
źródło: comment_1619140518ZKcaErS7DX7ovOXOC1E5G4.jpg
Pobierzźródło: comment_1619140894SZzwO1VHkReOhm8runoFw5.jpg
PobierzNie wiem przypadkiem czy pokój bez okna, jest zgodny z polskim prawem.
Co to twojego pytania to to są albo szachty instalacyjne albo wentylacyjne - brak wpływu na użytkowanie lokalu a może nawet plusy bo jak biegną tam rury CO to Ci będą ścianę ogrzewały.