Wpis z mikrobloga

Szukam rozpiski w jakiej kolejności oglądać całe uniwersum marvela, kiedyś widziałem na necie ładnie to pokazane w formie wężyka od lewej do prawej i schodził w dół ktoś coś wie gdzie mogę go zobaczyć? ;d
#marvel #film
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shox: coś takiego tylko bardziej szczegółowe to było na ciemnym tle, i do tego były podane jakie odcinki z danego serialu oglądać
  • Odpowiedz
@Witson oglądaj po kolei jak wychodziły, a chronologia sie dogra, nawet lepiej niektóre wcześniejsze wydarzenia się ogląda później. Seriale to osobna kwestia, te netflixowe nieistotne dla pchania fabuły MCU(jak dla mnie Daredevil i Punisher jedyne godne uwagi i przyzwoita Jessica Jones); szczerze nie wypowiem sie o Agents of Shield bo poległem szybko, ale czytałem sporo dobrego, że później się robi ciekawie. Po MCU po prostu odpal po kolei seriale Disneya, póki
  • Odpowiedz
@Witson i zawsze będę polecał zacząć od pierwszego Iron Mana, bo to on przetarł szlak dla całego tego przedsięwzięcia i dlatego podtrzymuje, że najlepiej oglądać po kolei jak wychodziły.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Witson: Wiesz że prawidłowa kolejność oglądania to kolejność wydania, nie? Chronologicznie wcześniejszy film może nawiązywać do późniejszego, jeśli w rzeczywistości został wydany po nim. Oglądając wg. Chronologii świata tego nie wyłapiesz, a w skrajnych przypadkach niektóre rzeczy mogą stać się niezrozumiałe. Nie warto psuć sobie przyjemności.
  • Odpowiedz
@Witson: @Zwanek: Dokladnie ogladasz tak jak wyszlo, ogladanie w kolejnosci fabuly samych filmow to jak ogladanie Gwiezdnych Wojen zaczynajac od mrocznego widma. Szczerze mowiac seriale mozesz sobie odpuscic, nei sa powiazane z filmami, od biedy te Netflixowe jako ciekawostka poniewaz one sa powiazane ze soba w ramach tych 4 postaci + defenders na Netflixie ale znowu od MCU sa calkowicie odciete. W pozostalych serialach co masz, agents of
  • Odpowiedz