Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 769
@smyl: straż graniczna nie nadąża z europejskimi uchodźcami chcącymi zamieszkać w Polsce.

Pod moimi drzwiami czeka rodzina z Bawarii na resztki z obiadu a ogrodnik z Francji właśnie sadzi begonie.

Prawdę mówili w TVPiS o dobrobycie Polaków. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

PS

Najciekawsze, że najbardziej zatwardziałe wykopowe konserwy żyją od wielu lat
@smyl: Widziałem ten komentarz i wyciągnąłeś go z kontekstu w istnie goebbelsowski sposób dodając własny niezwiązany ze sprawą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Koloses: Widziałam ten komentarz i w kontekście jest równie głupi xD #!$%@? o wyroku Floyda, jak to policjant, który zadusił typa na śmierć dindu nuffin. Już jakby zastrzelił niechcący, czy rzucił za mocno na ziemię, nie, zadusił go kolanem, oczywiście "niechcący". https://www.wykop.pl/link/6068509/comment/90856837/#comment-90856837 Jak ktoś
Widziałam ten komentarz i w kontekście jest równie głupi xD #!$%@? o wyroku Floyda, jak to policjant, który zadusił typa na śmierć dindu nuffin.

@Desde: To już zależy jak go rozumiesz, bo nie wiem jak Ty, ale ja nie chcę żeby u nas policja zabijała ludzi jak na "zachodzie" i żeby potem z tego powodu organizowano procesy pokazowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@smyl: tu nie chodzi o zarobki a o wolnosc, ktorej na zachodzie nie uswiadczysz. W Holandii na przyklad urzad skarbowy z automatu wyplaca Ci zasilek jak wie ze nie wyrabiasz w danym miesiacu xD a przy pobieraniu powyzej 10k euro z konta musisz sie tlumaczyc. Ja tam wole byc biedniejszy ale wolny niz zyc wsrod postepowego lewactwa, ktore na piedestale stawia urojone idee robiace #!$%@? ze zdrowo myslacych ludzi. Oczywiscie zawsze
@smyl: oj, bo bedziemy swiadkami incydentu kalowego w twoim wydaniu, zluzul poslady mordo. Widzisz sa takie kraje na swiecie, ktorych rzady jeszcze w miare szanuja obywateli i pracujacych imigrantow. Wolnosc to idea, ktorej lewacka #!$%@? nigdy nie zrozumie, was interesuje dobro ogolu, zeby ludziom zylo sie lepiej. Ja tylko dla zasady nie bede sie dokladal do tych chorych idei, bo dla mnie wolnosc jednostki i to, co moge zrobic ze swoim
@JakubWedrowycz: każdy dalej chce, żeby było tak jak zachodzie, jakie są Twoje argumenty jak pensje są 4x niższe, a koszty produktów taki sam? wątpie, że nagle polacy kupią iphony 4x taniej niż ludzie z Europy zachodniej.... ba, w Polsce elektronika jest jeszcze droższa niż na zachodzie xD

Jesteśmy ciągle drugim światem, wielką montownią dla zachodu, z milionem problemów jak najwieksze zanieczyszczenie powietrza czy nieskuteczne rządy i najbardziej skomplikowany system podatkowy. Zamiast