Wpis z mikrobloga

@BartekZK: ciekaw jestem reakcji Ukraińców, w sumie po takiej decyzji atak na D----s to atak na Rosję, a Rosja ma prawo do samoobrony.

Zachód raczej odetchnie z ulgą że Putin nie zamierza zaatakować Ukrainy, ale tylko przyłączyć jakieś nic nieznaczące wiochy.
  • Odpowiedz
@printHelloWorld: myślę że te wojsko na granicy to po to aby w razie ogłoszenia przez Putina ze D----s jest Rosyjski to w razie w jak by Ukry zdecydowały się na atak. Będę mocno zaskoczony jak Putin ogłosi że włączają Białoruś do Rosji
  • Odpowiedz
@BartekZK: prawdopodobnie to właśnie będzie wyglądało w ten sposób. Putin ogłosi że D----s został wcielony do Rosji, d----s zostanie ostrzelany przez ukrow, Putin broni Rosji i przeprowadza uderzenie w głąb Ukrainy.

Zachód nic nie może zrobić bo Rosja tylko broniła się przez atakiem Ukrainy która ostrzelała terytorium rosyjskie.

Sprytne zagranie Putina

PS. A wątpię czy Ukraińcy po tej decyzji się wycofają z frontu
  • Odpowiedz
@printHelloWorld Tyle tylko że wlaczenie Donbassu, nie daje kompletnie nic Putinowi. Ponieważ momentalnie rozpocznie się krytyka wewnętrzna dotycząca włączenia terenów zniszczonych wojną, ze zniszczoną infrastrukturą, co wiązać się będzie z ogromnymi kosztami. Przez tą decyzję, również Rosja strategicznie traci gdyż przyjmując D----s traci zamrozony konflikt którym mógł wpływać na próby integracji Ukrainy z NATO/UE oraz przypominać się światu że jest i że świat "powinien mu okazywać szacunek" bo jak nie to
  • Odpowiedz
@Mario7734:

Ponieważ momentalnie rozpocznie się krytyka wewnętrzna dotycząca włączenia terenów zniszczonych wojną, ze zniszczoną infrastrukturą, co wiązać się będzie z ogromnymi kosztami.

Oczywiście "to tylko moje zdanie" Putin powie wszystkim że wcielił do Rosji terytoria zamieszkiwane przez Rosjan którzy wyrazili wolę stać się częścią Rosji i tyle, o tym że to jest pomysł ekonomicznie beznadziejny w Rosji myśli (ale nie mówi tego na głos) tylko opozycja, a jak wiemy opozycji w Rosji nie ma żadnej. W skrócie Rosjanie cierpieli więc trzeba im
  • Odpowiedz