Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 49
119 828 + 65 = 119 893

Wczoraj fizjo wymasował mi kolano, które pobolewało podczas jazdy, więc wypadało sprawdzić, czy to coś pomogło. Wygląda na to, że jak najbardziej i była to moja chyba pierwsza całkowicie bezbolesna (w kolanie) jazda od listopada :)
W okolicy dwudziestego kilometra zaliczyłem mojego pierwszego asfaltowego szlifa. Na szczęście rower cały, lekko ucierpiała owijka i prawa klamkomanetka, ale bez problemu można było jechać dalej.
Trasę układałem w oparciu o OSM z oglądaniem dróg na zdjęciach satelitarnych, ale i tak było to zdecydowanie za mało. Ujeby w połączeniu z potłuczoną dłonią trochę dały w kość.
Przy okazji utknąłem w jakichś polach, koła w rowerze całkowicie zablokowało błoto aż w pewnej chwili postanowiłem nieść rower żeby było po prostu szybciej. No działo się.
Zachciało się zbierać #kwadraty, to tak jest :)
Max square: 17x17 (-)
Max cluster: 494 (+27)
Total tiles: 1027 (+22)

#rowerowyrownik #ruszwroclaw

Skrypt | Statystyki
Pobierz
źródło: comment_1618771612jCN4V1cdLJytyRGJc0GASs.jpg
  • 23
@okim: tez mi zostały okolice za Odrą po stronie Siechnic by powiekszyc kwadrat i tak mi sie tam nie chce jechać ze szok. Jakos mnie tamta strona Odry nie przekonuje ¯\_(ツ)_/¯
@Hipodups: Wały w stronę Oławy to akurat wspaniała sprawa, a trasa do Siechnic i z powrotem to moja standardowa pętelka na szybko. Natomiast wszystko na południe od Siechnic to już inna kwestia, nudno, same pola i względnie ciężkie do zdobycia kwadraty.
Jeszcze trzeba wyczyścić okolicę Kobierzyc i Żórawiny ( ͡° ʖ̯ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@uysy: Kotowice/Czernica między innymi ;)
@Hipodups: Jeśli nie wypali mi wyjazd zaplanowany właśnie na niedzielę, to można coś wspólnie pokręcić.
@uysy: wiem ze poniedziałek, ale pokminic mozna np. cos w okolicy jelcza widze ze masz dziury, u mnie w sumie za jelczem też więc jak bys cie byli chętni to tak ze 100~120 z rana mozna strzelic po kwadraty :p

a brkauje mi kawalkaoedzy odra a siechnicami. do odry to akurat luzno bedzie :)
@uysy: Jechałem tamtędy kilka razy na trochę szerszej oponie, a widziałem, że byłeś tam na Treku, dlatego zawołałem :)
@Hipodups: Tylko jadąc na szosie trochę się ze mną wynudzisz, bo na asfalcie pewnie będę trochę zamulać. Zaproponuj jakąś trasę i się pomyśli. Fajnie też wygląda pętla przez Brzeg, startując z chaty mam właśnie ok. 100 km.
Pobierz
źródło: comment_1618817235iH4xBzAIO3ArjPbSrqBMsx.jpg
@okim: @uysy ja tez racz raczej z tych co spokojnie jezdzi w niedziele glownie tlen, wiec takie 25km/h bez szaleństw. Skad byscie ewentualnie startowali? Jest opcja na np. kielczów?
jak tam to jutro poatrze na nasze kwadraty i cos narysuje na okolo 100km.
Tylko pytanie czy godziny ranne wchodza wam w gre, np. 6-7 rano? czy słabo?
6-7 rano? czy słabo?

@Hipodups: O Panie, zazwyczaj startuję najwcześniej o 9:00. Może jakaś kompromisowa godzina, np. koło ósmej?
A to wszystko i tak przy założeniu, że w niedzielę nigdzie nie wyjeżdżam. I jaką trasę byś proponował?
@okim: to godzine zgadamy sie blizej weekendu jak juz będzie wiadomo czy. jutro jak będę w pracy przy kompie trase jakaś ogarne na podstawie Wspolnych kwadratów by w miare mozliwosci kazdy cos zebrał. :)