Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Entelechia: nie sądzę, żeby obcięcie kalorii musiało się wiązać z głodzeniem a nie da się wybiegać kiepskiej diety, choćbyś się zesrał. Ale skoro kolega tak twierdzi, proszę bardzo.
  • Odpowiedz
@mozgogrdyczka: no jeśli chcesz palić ~1kg tłuszczu na tydzień to musisz zrobić ~3500kcal deficytu. Zakładając, że zużywasz dziennie 2000kcal to musiałabyś zejść do 1500kcal.

Nawet jeśli kiepską dietą dostarczasz mniej kalorii niż zużywasz to i tak zrzucisz wagę, więc powiedzenie takie trochę z dupy.
  • Odpowiedz
po pierwsze nie 3500 tylko 7000

@In_thrust_we_trust: to przez amerykańskie książki i ichniejsze jednostki miary

2000 kcal to nie wiem oto ma takie zapotrzebownanie, chyba 16 latka z anoreksją

Przesadzasz raczej, przy ~76kg bez żadnej aktywności takie TDEE mi każdy kalkulator mniej więcej podaje.
  • Odpowiedz
1h treningu daje kilkaset kalorii deficytu, który możesz skreślić jednym nadmiarowym batonem w 3 minuty.

@GhostTrick: no można, ale nie brałem pod uwagę ludzi, którzy mają problemy z samym liczeniem kalorii.
  • Odpowiedz
@GhostTrick:

1h treningu daje kilkaset kalorii deficytu, który możesz skreślić jednym nadmiarowym batonem w 3 minuty.

Z tego prosty wniosek, jeśli chodzi o redukcję to zawsze dieta > trening, bo bez pilnowania diety wysiłek poświęcony na trening idzie w gwizdek.

Dokładnie tak
  • Odpowiedz