Aktywne Wpisy

bobsley33 +476
źródło: temp_file5545887333585616639
Pobierz
nad__czlowiek +50
#programista15k #programista25k #programowanie #budda
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
źródło: programistyczny buddah
Pobierz

W ogóle do czego służy ten potencjometr na I2C?
#arduino
#i2c
źródło: comment_1618679150YiWqUndhjgMWPZWpF2apFC.jpg
Pobierz@hesa656: Do kontrastu. Jak za mały, to nic nie widać, jak za duży, to widać tylko prostokąty.
Zauważyłem, że jak docisnę mocniej kable na pinach (tych na zdjęciu wyżej) to pokazują się białe prostokąty na górnym segmencie, a jak puszcze to znów jest tylko niebieski Backlight...
źródło: comment_1618680978TyXys9sDjUYLy85jfSBTTI.jpg
PobierzJa aktualnie używam 0x27 bo tak w poradnikach było itd.
#include
#include
LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,20,4); // set the LCD address to 0x27 for a 16 chars and 2
Bo tutaj widzę braki.
źródło: comment_1618778089d8s6lQX10EIWXYG9DVQ73y.jpg
Pobierz