Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@adammaster36: ja półtora roku temu też stałem przed tym dylematem (auto dla narzeczonej do 10k na dojazdy do pracy). Wybór padł na Fiata Grande Punto 1.2. Z perspektywy czasu uważam to za dobry wybór.
@adammaster36: Kryteria wyszukiwania jak najbardziej dobre: krajowe, 1 właściciel, mały przebieg. Tylko przy wieku auta przebieg ma 2-3 rzędne znaczenie, tylko stan i nakład na naprawy ,który trzeba ponieść. Puga 207 sprawdziłem w historiapojazdu.gov i wygląda prawilnie, ale w ogłoszeniu już gorzej. Zderzak oderwany, klapa bagażnika pomalowana sprayem(matowa), brak klimatyzacji, opony leciwe pewnie do natychmiastowej wymiany Sam widzisz, że mimo niskiego przebiegu cudu nie ma. A z racji wieku i tak
@bArrek: W tanich fiatach strasznie psują się szczegóły, miałem grande punto i co chwila, a to central zamek nie działa, a to szyba się nie opuszcza, a to wentylator kabinowy zastrajkował, ciągle palił żarówki. Teraz mam vaga oraz psa i tam jest to nie do pomyślenia.
@MalFunkTion VW nie kombinuje i nie udziwnia sylwetek i ogólnego wyglądu aut. Po prostu zawsze wygląda ok. Innowacje i nietypowe linie stylistyczne są ładne jak są modne kiedy się zestarzeje to wygląda właśnie jak wygląda.
@Dwep: Miałem e12 i sprzedałem teraz. Auto ogólnie dosyć dobre ale obawiam się ze ten budżet wystarczy na wczesne roczniki. Spodziewałbym się już tam sporych nakładów - progi wymieniałem dwa lata temu bo już brało, teraz lekko podłoga. Przewody hamulcowe tez już kończyły raczej żywot. No ale to będzie raczej w każdym aucie z tych lat powoli się już działo jeżeli nie było wymieniane. Trzeba patrzeć na stan i co wymienione
@Czill23: miałem w życiu 2 fiaty i jedną alfę i lekkie problemy miałem tylko z jednym z nich ale był powypadkowy i bardzo tani także coś kosztem czegoś liczyłem się z tym. A jakaż to elektryka w puncie 1 jest? Kuna przewody Ci przegryzła czy bezpiecznik się spalił?
@adammaster36: Toyota Yaris I generacji z silnikiem 1.0 na łańcuszku rozrządu (4 cylindry, w kolejnej generacji robili 3-cylindrowe gowno).
Druga sprawa, a w sumie to ważniejsza - przy tak starych autach i okrojonym budżecie mniejsze znaczenie ma marka i model (oprócz wiecznie drogich BMW Merc Lexus itp), a stan auta. Serio, wybierz dowolnego małego hatchbacka, ale bez względu na markę, w ze względu na stan.
Na pierwsze auto tez się naczytywalem