Wpis z mikrobloga

No i w końcu się udało kupić „wymarzony rower”
Jak dla mnie, to w dobie ogromnego zapotrzebowania i braków na rynku jest to dobry wybór.
Mianowice MTB XC Kross Level 5.0 ’21 sr
Trochę lepszy osprzęt, wizualnie też mi się podoba no i będzie u mnie jutro może w poniedziałek
#rower #rowery #mtb #kross
Jak myślicie? Dobry wybór??
stanley88 - No i w końcu się udało kupić „wymarzony rower”
Jak dla mnie, to w dobie o...

źródło: comment_1618569237CVJJwZpX8Mf12LZoRRAg35.jpg

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@k4rlos: To to z Decathlonu? Kross to nie jest żaden znaczek. Po prostu dostępność części, dealerzy i marka trochę już na rynku to zaufałem. Mialem wcześniej level 4.0 i bylem zadowolony.
  • Odpowiedz
@stanley88: A ile przelozen z tylu ma ten kross? I kto teraz pakuje 3 rzedowe korby do XC? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Advent to znacznie nowszy / lepszy naped od tej prehistorycznej Deorki ktora mozna dostac w rowerach za 1700 zł, chociazby za sprawa sprzegla. Pedały to kwestia kilku zł.
Dziekuje nie skorzystam, mam co robic zamiast szukac ci dostepnych rowerow. ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@stanley88: #!$%@?ąc od całej treści wypowiedzi... Jakim cudem, robiąc risercz przed wyborem roweru nie natrafiłeś nigdzie na markę Marin, która w pełni zasługuje na miano "kultowej" w branży rowerowej? :D
  • Odpowiedz
  • 1
@Afrati: Widocznie słaby ten risercz zrobiłem. Szukałem tylko ma lokalnym rynku. Oglądałem na żywo te dostępne w salonach we Wrocławiu. Wiec wybór duży ale Marianny nie znalazłem. Ale przyznaje mało szukałem
  • Odpowiedz
@stanley88: No ogólnie ten Kross ma w miarę ok osprzęt, tym bardziej biorąc pod uwagę to co się dzieje na rynku.
Teraz widzę, że on też ma ramę pod koła 141mm co jest trochę słabe, no ale masz przynajmniej pełną Deorkę, XCRa, który już jakoś działa no i jest powietrzny, więc lepiej go dostosujesz. Szału ni mo, ale wstydu też nie, takie rozsądne minimum :p

No i tamten marin to
  • Odpowiedz
@stanley88: 141 to taka namiastka, ani to boost, ani sztywna oś a i z upgradem kół trochę ciężej, bo to mniej popularny standard niż 135, czy 142/148. Ogólnie mało przyszłościowe rozwiązanie.

A i z tą kultowością Marina to bym się nie zapędzał :p
  • Odpowiedz
@stanley88:
"coś z treka speca cannondale rometa chociaż Krossa kellysa merida?" ja rozumiem, że się nie znasz, ale to już ignorancja, bo zakładasz, że dobre firmy to tylko te, które znasz. A znasz dlatego, że mają największą produkcję i czasem widzisz taki napis na ramie na mieście. Wybierając między Marinem a Kross/Kellys/Romet, a nawet Meridą jasna sprawa, że Marin. Co dopiero gdyby ktoś polecił ci Orbea/Mondraker/Vitus/Ibis/Whyte/Commencal - jakieś chińskie gówno, nie?
Pedały plastikowe - większość szanujących się producentów daje najtańsze plastiki, byle móc stanąć na rowerze, bo to ty decydujesz, czy platforma (alu/kompozyt), czy wpinane (shimano/crankbros) - generalnie to chyba najbardziej osobista kwestia w rowerze i nie ma sensu narzucać z góry pedałów, żeby później je demontować i na olx. Każdy kupuje takie, jak lubi.
"shimano to 90% rynku" chyba u Pawła Jumpera XD przy całej mojej sympatii do Shimano.

PS A ten Kross jest
  • Odpowiedz
  • 0
@wsciekle_piesci_weza: Kross i odbiór w punkcie. Wczoraj zamówiłem dziś już maja w punkcie składają i odbiór. Za zalogowanie do newslettera 170zł zniżki jeszcze. Babka z Krossa odpisała mi e-mail ze nowe modele w ogóle nie trafia do dealerów bo sprzedają się na pniu.
  • Odpowiedz