Wpis z mikrobloga

Tata lvl 66 dostal w poniedzialek termin na szczepienie Pfizerem i szczerze mowic boje sie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Bedzie szczepiony niesprawdzonym specyfikiem o niewiadomych skutkach ubocznych. Tak szczerze to bardziej boje sie tego ze sie zaszczepi niz gdyby mial zlapac wirusa
#koronawirus
  • 102
  • Odpowiedz
To go namów żeby się nie szczepił jeśli zależy Ci na tym, żeby jeszcze troche pożył.

Gdzies sie podziała w tym roku grypa?. Jest tylko covid i lecza tylko covid.

Covid ma objawy przeziebienia a ludzie sie szczepia jakby dawał objawy raka.

To jest chore. Ja i moja rodzina sie nie szczepimy czyms za co producenci, lekarze i rzad nie biora odpowiedzialnosci za skutki uboczne.

Bedziesz miał objawy np: paraliż jakiejś czesci
  • Odpowiedz
@Wandsbeker: Jak można śie bać bardziej szczepionki po której szansa na śmierć to 0,001% a nie bać się koronawirusa ktory dla osób w wieku 65-66lat daje ryzyko śmierci na poziomie ~7%? Możesz to jakoś wyjaśnić? Bo ja nie rozumiem.
  • Odpowiedz
Bedzie szczepiony niesprawdzonym specyfikiem o niewiadomych skutkach ubocznych.

@Wandsbeker: 200 milionów osób w pełni zaszczepionych, pojedyncze przypadki jakichś problemów a ty mówisz że niesprawdzony specyfik XDD. To już apap jest bardziej niebezpieczny

Tak szczerze to bardziej boje sie tego ze sie zaszczepi niz gdyby mial zlapac wirusa

@Wandsbeker: XDDDD przy 60+ masz o ile dobrze pamiętam śmiertelność ok 5%, a to już igranie z ogniem.

Wyłącz szurskie strony bo wam
  • Odpowiedz
@PeterGosling: Nie chce być aż tak radykalny bo mi ostatnio jeden wykopek chciał udowodnić że jestem komunistą bo komuś chce ograniczać wolność. Dlatego wolę zapytać o wyjaśnienia. Ludzie niestety do takich spraw jak szczepionki często podchodzą jakoś uczuciowo czy inaczej nieracjonalnie. Dlatego pytam o powód i wolę uspokoić. Co do śmiertelności podałem po szczepionce podałem najgorszą wersję dla AstraZeneca.
  • Odpowiedz
@wiem_wszystko: Śmiertelność dla zarażonych osób w tym wieku. Nie mówimy o ryzyku ogólnie. Tylko dla już chorych. Tak samo jak dla szczepionek liczysz dla zaszczepionych a nie ogółu populacji. To chyba logiczne? Wartości tej grupy wiekowej są różne dla różnych krajów.
  • Odpowiedz
@Wandsbeker: nie bierdolta. Niech stary pomysli jakie sam cuda dostawał za prlu i o tym, że ty też byłeś wielokrotnie szczepiony, "cięższymi" szczepionkami. Tak samo jak miliardy innych ludzi.
Ojciec ma większa szansę #!$%@?ć się dziś pod prysznicem i skręcić kark niż na to, że coś mu się stani po szczepionce.
  • Odpowiedz