Wpis z mikrobloga

@vojtyla: Lewactwo zabiera uczciwie pracującym obywatelo Danii i Niemiec żeby utrzymywać te pasożyty sprowadzone przez lewactwo. No świetna polityka xdxdxd taka lewicowa, nie za mądra xdxdxdxdx
  • Odpowiedz
Lewactwo zabiera uczciwie pracującym obywatelo Danii i Niemiec żeby utrzymywać te pasożyty sprowadzone przez lewactwo

@MechanicznyKorwin: Masz rację, też bym te fundusze europejskie pousuwał dla pasożytów z p0lski czy węgier nie szanujących demokracji i europejskich wartości.
  • Odpowiedz
ale ja pytałem się o lepszą alternatywę. Biorąc pod uwagę wyniki głosowania, to najwyraźniej zbyt duża autonomia dla Polski jest szkodliwa.

@TeBerry: A Ty swoje. Albo UE, albo BOLZGA WIELKA WARCZĄCA.
  • Odpowiedz
To się edukuj. Pomysłów jest wiele - choćby Unia Atlantycka. Modele unii oparte nie o scentralizowaną władzę na modłę ZSRR, a lokalne ,,pod-unie" i wiele innych - wystarczy pomyśleć co jest złego w tej i ulepszać.

@DeadIy: nie wyszło nic z "Międzymorza" to teraz wymyślono nową nazwę i liczymy że znowu ktoś się nabierze? XDDDDDDD
  • Odpowiedz
@Zaqwsxe: Żadna unia nie zakończy się długotrwałym sukcesem. Jak w każdej instytucji, którą zeżre biurokracja od środka przerost organizmu stoczy go rakiem. Dlatego jestem zdania, że nie należy wchodzić w unie wielonarodowe po same pomidory, a raczej dbać o dobre umowy handlowe itp z jak największą ilością państw.
  • Odpowiedz
@DeadIy: Polska jest biednym, małym krajem który nie ma nic ciekawego do zaoferowania Niemcom, Francji i UK. Nie mówiąc o USA. Jak wyjdziemy z UE każdy będzie miał nas gospodarczo w dupie. Żaden liczący się kraj nie będzie z nami podpisywał korzystnych umów handlowych bo niby po co? XD co my takiego wartościowego produkujemy? Trzeba mierzyć siły na zamiary a nie żyć romantycznymi mitami jak to wielka i silna polska
  • Odpowiedz
Trzeba mierzyć siły na zamiary a nie żyć romantycznymi mitami jak to wielka i silna polska jest cudowna

@Zaqwsxe: Zgadzam się - należy wykorzystywać swoje atuty jak na przykład położenie geograficzne i nie ograniczać się do Niemiec, Francji i UK (które z UE s---------o). Dla dużych gospodarek możemy być siłą produkcyjną. Jest mnóstwo firm realizujących obsługę zagranicznych gigantów e.g. Groclin. Dla średnich możemy być równorzędnym partnerem do wymian i wzajemnego
  • Odpowiedz