Aktywne Wpisy
Salido +1061
Minął 0 (z 73) dzień wakacji.
To już 6. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2023:
- W 393 wypadkach zginęły w sumie 432 osoby.
- 20.972 zatrzymanych
To już 6. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2023:
- W 393 wypadkach zginęły w sumie 432 osoby.
- 20.972 zatrzymanych
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
1. Drogie ubrania- no tak, buty za 200 złotych albo t-shirt za 70, można przecież chodzić w worku pokutnym albo #!$%@?ć kontener PCK
2.Brak oszczędności- no niesamowite, że ktoś kto pracuje za pieniądze w okolicach minimalnej i jego staż pracy jest krótki nie ma oszczędności odpowiadających przynajmniej rocznym zarobkom XD
3. Kredyty konsumpcyjne- chcesz sobie kupić konsolę to lepiej odkładaj z wypłaty z Januszexu przez pół roku zamiast wziąć na raty 0% i mieć już. Tako rzecze kołcz z insta.
4.Nowy samochód- wiadomo, każdy 20 latek ma nowe auto z salonu, te wszystkie golfy i clio z 1999 roku to ich auta zapasowe na czas jak ten nowy samochód jest w serwisie.
5. Drogie imprezy- o nie! Jesteś młody i chcesz się czasem zabawić? Iść do klubu i wydać stówę na ubera, wejście i kilka piw? Albo na domówkę do kumpla, napić się i zamówić coś do żarcia? Widać syndrom biedaka jest w tobie mocno zakorzeniony. Jedyna rozrywka to powinien być Sylwester Marzeń z dwójką.
6. Życie na pokaz- no pokaż jakim jesteś #!$%@? celebrytą za 2500 od Janusza.
#coaching #rozwojosobistyznormikami #pieniadze #rakcontent
Ile sie zarabia w takim wieku?
Wszystko co jest przedstawione ma sens i może to kiedyś zrozumiesz. Wplątanie się w spiralę kredytów tylko po to żeby się bawić odbije się w następnych latach, wcześniej czy później będziesz musiał spłacić dług. Tylko wtedy będzie płacz, że dalej masz za mało na życie bo musisz spłacać długi, które zaciągnąłeś bo byłeś debilem w
To teraz moje pytanie, co 20-latkowie robią żeby więcej zarabiać?
Hmmm no nie wiem, może studiują? Albo robią kursy? Albo zdobywają doświadczenie zawodowe?
Im więcej ma tym więcej wydaje - taka jego wartość.
@imajoke: no i zajebiście, czy w takim momencie powinni wydawać kasę, brać kredyty, udawać celebrytów czy żyć rozsądnie, w taki sposób na jaki pozwala ich aktualny stan majątkowy?
No i pożycza kasę od innych koleżanek na bilety na imprezy xD