Wpis z mikrobloga

U Was też w okolicy od 2-3 tygodni wypada mnóstwo pogrzebów? Sprawdziłem wczoraj jedną z parafii w okolicy i zobaczyłem listę 11 pogrzebów. Jak byłem parę dni temu na cmentarzu to miałem dziwne wrażenie, że ciągle są świeże (tzn. tegoroczne) groby i mnóstwo kart z pogrzebami na tablicy. Zobaczyłem potem strony paru innych parafii i też liczba pogrzebów jest nadmiarowa. Nie przypominam sobie takiej sytuacji w trakcie 2 fali #koronawirus . #polska #4konserwy #neuropa
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

strach, stres, brak leczenia na inne choroby- te wszystkie czynniki doprowadziły do wzrostu nekrologów. Oczywiście retoryka covidianska będzie to tłumaczyć POTĘŻNYM COVIDEM.

@adversarius: To już jest odlot pierwsza klasa. Nie zapominałeś jakiejś bajki wymyślić tym razem? Mitomanie.

@Nobody32: W marcu masz blisko 40% zgonów więcej niż zwykle a w kwietniu jeszcze więcej bo szczyt fali(oby szczyt) dopiero zaczyna umierać.
  • Odpowiedz
@Nobody32: Ciekawe, skąd się to bierze? Jakaś epidemia? Może nawet globalna epidemia, czyli pandemia? Nie! Lekarze pewnie dobijają chorych, aby mogli im wpisać jakiś „Covid” , bo za to zawsze kasa wpadnie od łebka!
  • Odpowiedz
@Hohaj: @Hohaj: Swoją ironię możesz sobie włożyć. Pamiętam jak była 2 fala, zgonów też było po 500-600 dziennie. Jednak na pewno nie było w mojej okolicy aż tylu pogrzebów. Zmiana jest wyraźna, zauważalna. I to mnie trochę dziwi, bo według doniesień medialnych jest tylko trochę gorzej niż było w październiku. A mam wrażenie, że jest dużo gorzej i nie piszę tylko o covid ale ogólnie opiece zdrowotnej w
  • Odpowiedz
@Nobody32: Sorry, nie Ty miałeś być celem mojego cynizmu- źle zrozumiałem Twój wpis. Mes culpa. Zgadzam się z Twoją tezą: jest dużo gorzej, media wcale nie nakręcają paniki, wręcz przeciwnie. Dobrze, że o Twoich spostrzeżeniach piszesz! Peace!
  • Odpowiedz