Aktywne Wpisy
djpatri +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
JorgNovartis +1
Jestem chory. Mam turbo ból gardła, mega zawalone zatoki, gorączkę 38 i n------a mnie piekielnie głowa. Poojojuje mnie ktoś?
70% Polaków popiera 500+, które jest wypłacone z ich podatków.
Kuce: npc face
( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-cbos-ponad-70-proc-polakow-popiera-program-500,nId,5093984
#konfederacja #500plus #polska #podatki #gospodarka
@Ignacy_Loyola: A podatki te i tak i tak byłyby zabrane, więc to chyba dobrze, że choć część tych ich podatków zwracają w postaci 500+. Wiadomo jak to z podatkami, jedni płacą więcej inni wcale, ale to nie jest tak, że 500+ pobiera tylko bezrobotna patola. Ktoś kto płaci duże podatki i ma 3 dzieci to ma powiedzmy "zwrot" podatku 1500zł co miesiac.
@kuncfot: myślę, że jakieś 95%. Ktoś kto zarabia poniżej 3k na rękę to nie płaci podatków?
Mało tego, gdzie wydatki na całą sferę budżetową ? Bo z podatków idzie na tzw. budżetówkę ...
Wychodzi raczej na to, że z całego 500+ sami sobie sponsorują 50zł? Na pewno mniej.
Kiedy dowiadujesz się, że większość ludzi nie jest rozsądna i podejmuje złe decyzje
Komentarz usunięty przez autora
@ciasteczkowy_otwur: Gadasz głutpoy wynikające z niskiej wiedzy.
@Ignacy_Loyola: Przynajmniej mama jest w stanie opłacić ci abonament za internet. Dzięki temu ci się nie nudzi i możesz każdego dnia wypisywać swoje gorzkie żale, a kazdego kto ma inne zdanie wyzywac od kucy.