Aktywne Wpisy

ziomgaltestowy +222
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

witam12 +166
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

https://myanimelist.net/anime/28617/Punch_Line
Punch Line
Pierwsze co trzeba zrobić to zacząć od tytułu. Niby brzmi Punch Linie, ale jednak nie. Wszędzie czytany jest łamanym angielskim tak by brzmiał panch ira, co nie mniej ni więcej po japońsku oznacza... pokazywanie majtek. I w ten sposób odkryliśmy jeden z głównych elementów osi fabularnej tego tytułu.
Nasz bohater ma dwie super moce, jedną pozytywną, jedną negatywną:
Zła - Jeżeli podnieci się zbyt mocno, w ziemie uderza asteroida unicestwiając ludzkość.
Dobra - Może w pewnym zakresie cofać się w czasie.
Do tego soczystego założenia trzeba dodać jeszcze jedną rzecz, żeby było naprawdę tłusto - ktoś ukradł mu ciało. Tak więc teraz w postaci ducha nasz bohater musi unikać śmiercionośnych cipek swoich koleżanek (na które zaskakująco łatwo wpaść, będziemy świadkami wielu.... porażek... głównego bohatera ( ͡° ͜ʖ ͡°)), odzyskać swoje ciało, rozwiązać tajemnicę pewnych wydarzeń, pokonać niebezpieczną sektę, uratować ludzkość... roboty jest dużo.
Całość historii jest nie aż taka do końca głupia, a nawet okazuje się że z sensem, przy tym wprost rozkosznie debilna. Gdzie ja coś takiego już widziałem.... Może Kill la Kill? To chyba będzie dobre porównanie. Oglądało mi się to bardzo dobrze, tytuł pod wieloma względami nowatorski i świeży, a przy tym potrafił rozśmieszyć do poziomu "Kochanie co Ty tam tak rżysz przy komputerze". Ocena na MALu orbitująca poniżej 7 to zwyczajna niegodziwość, ten tytuł powinien być przynajmniej oczko, jak nie półtora wyżej.
@guest Podobno lubisz podróże w czasie? xD