Aktywne Wpisy
DonGebels +63
Ktoś wie jak dokładnie działają ci #frajerzyzmlm ?
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
Nowa_Zielonka_ +94
#chwalesie
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś
CoFEA Initiative - symulacje inżynierskie bez ograniczeń!
Ideą CoFEA Initiative jest stworzenie pewnego rodzaju bazy wiedzy o programach takich jak Calculix, Salome-Meca, Elmer itp. Co prawda w internecie znaleźć można informacje na ich temat, ale jest to wiedza rozproszona i niepełna. Co więcej, brakuje przykładów udowadniających, że wyniki są poprawne.
Jak to działa?
Chcąc zachęcić użytkowników do korzystania z bezpłatnych pakietów do symulacji zamierzamy przeprowadzić serię symulacji tzw benchmarków, czyli modeli, których zachowanie zostało już przebadane w programach komercyjnych. Następnie, tworzymy raport opisujący model i wnioski z przeprowadzanego benchmarku. Co najważniejsze w tym przedsięwzięciu, wszystkie pliki testowe z naszego przedsięwzięcia są dostępne na Githubie. Każdy może je ściągnąć i sprawdzić na swoim PC
Platforma Github jest dość istotna dla całości projektu. Na repozytorium znajdziecie nie tylko modele testowe, ale również pliki strony internetowej projektu CoFEA. Każdy użytkownik może pobrać repozytorium i odtworzyć lokalnie bazę wiedzy. Co najważniejsze każdy może dodać coś od siebie, wrzucić z powrotem na Github i przyczynić się do rozwoju projektu. Stąd wzięła się nazwa CoFEA = Cooperation + Finite Element Analysis.
Plan na przyszłość jest taki, żeby rozbudować bazę benchmarków i zacząć symulować prawdziwe problemy inżynierskie.
Po co to robimy?
W świecie idealnym każdy inżynier ma dostęp do Abaqusa, Ansysa, Nastrana itp. Niestety, nie żyjemy w takim świecie i ceny licencji powodują, że firm nie stać na takie inwestycje. Z bezpłatnych pakietów do symulacji można wycisnąć naprawdę wiele co zamierzamy udowodnić niniejszą inicjatywą.
Podsumowując, wszystko co powstaje jest tworzone przez inżynierów dla inżynierów. W pewnym momencie, tekstu zacząłem używać 'my', a nie 'ja' bo całe szczęście nie jestem w tym sam! Ciężką pracę wykonał tutaj użytkownik @ciastek166 za co wielkie dzięki. Niniejsza inicjatywa nie ma na celu rewolucji na rynku oprogramowań do symulacji, ale dostaliśmy sporo wiadomości od ludzi, którzy widzą w tym potencjał. Mam nadzieję, że przyda się też komuś na Mirko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozwole sobie zawołać ludzi, którzy kiedyś się o to prosili!
Symulacje Przy Kawie ➤ mój blog o symulacjach MES i CFD
Grupa na Facebooku ➤ staram się pomóc tym, którzy szukają pomocy i zrzeszyć tych, którzy chcą pomóc
#bogdansymulant ➤ tag do śledzenia / czarnolistowania
#inzynieria | #mes | #cfd | #cad | #ciekawostki | #studbaza | #gruparatowaniapoziomu a także trochę #python
Komentarz usunięty przez autora