Wpis z mikrobloga

@JesusOfSuburbia

nie, po prostu w Polsce lewica jest równoznaczna z liberalnym światopoglądem. Dlatego PiS to partia prawicowa.

Przecież światopoglądowo jest PiS lewicowy. Uchwala lewicowe ustawy oraz nie chce wypowiedzieć konwencji stambulskiej.
@grim_fandango: lewicowy światopoglądowo nie oznacza z automatu lewicowy gospodrczo. Ja np. jeżeli chodzi o sprawy obyczajowe mam mocno lewicowe poglądy, łącznie z możliwością adopcji dzieci przez pary homo, z eutanazją, odcięciem kościoła od budżetowej kasy itp i jednoczesnie jestem za raczej liberalnym modelem gospodarczym, moim ideałem jest pod tym kątem Szwajcaria. Nie oznacza to jednak, że uważam, że podatki tzreba zlikwidowac i że każda pomoc socjalna jest zła. Pomoc socjalna po
ogólnie wyczyny PiS, szczególnie powiązane z aborcją sprawiają, że dużo ludzi coraz chętniej utożsamia się z lewicą, ze względu na liberalny światopogląd, ale niekoniecznie chcieliby wdrażania lewicowych postulatów gospodarczych, szczególnie to widać wśród młodych.

@HetmanPolnyKoronny: Dlatego rośnie Hołowni a nie Lewicy, bo ludzie czują że Lewica z Rakłem to jest śmierdzący, komunistyczny koń trojański. Po starych wygach z SLD można by się było spodziewać że nie zrobią nic głupiego - to