Aktywne Wpisy
Historycznygagatek +245
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Atreyu +473
Jak działa Asus:
- mam zepsuty komputer i gwarancję
- serwis nie znajduje żadnej usterki i każe sobie zapłacić
- komputera NIE DA SIĘ UŻYWAĆ po powrocie z serwisu
- kolejna wysyłka, znów nic nie znajdują i każą sobie zapłacić
- wysyłam film do Asusa, na którym ewidentnie widać, że komputer to g*wno i nie da się używać
- pracownik "pluje mi w twarz" mówiąc, że serwis znowu nie znajdzie żadnej usterki
Film, na którym wszystko widać:
https://www.youtube.com/watch?v=i069SoA6q2U
Stanowisko pracownika Asusa, który go obejrzał:
https://drive.google.com/file/d/1y1OcplvtHNzbi1MiclaoDVJhCTzLMvB1/view?usp=sharing
I teraz zastanówcie się, jakim dzbanem trzeba by było być, żeby przy tak ewidentnym uszkodzeniu uznać, że wszystko tutaj jest okej. Nie da się być takim dzbanem, trzeba być zwyczajnym oszustem!
Z innych serwisów dowiedziałem się, że na rynku nie ma części zamiennych do tego laptopa, dlatego producent robi wszystko, żeby nie przyznać się do wadliwości sprzętu, bo musiałby zapewnić sprzęt o takich samych lub lepszych parametrach, czyli wysłać po prostu inny, lepszy komputer. To zwyczajne oszustwo na użytkownikach.
NIGDY NIE KUPUJ SPRZĘTU ASUSA!
#asus #serwisasus #asusrog #komputeryasus
Komentarz usunięty przez autora
@MaxVerstapen: w tym kompie nic nie jest na swoim miejscu, szwankuje BT, WiFi, grafika i 9 innych rzeczy, które były na liście, jak poszedł do serwisu. Serwis nie znalazł ANI JEDNEJ usterki i zaproponował wymianę baterii za 400 ziko.
@darek-jg: dokładnie tak napisał w screenie wyżej wklejonym w linku. Urządzenie nie jest już objęte gwarancją. Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobisz.
Komentarz usunięty przez autora
@PanKracy582: jak zerkniesz na maila u góry to jest od pracownika Asusa, który jawnie robi ze mnie debila stwierdzając, że mogę sobie wysyłać ile chce, a oni znów nic nie znajdą, pomimo wysłanego przeze mnie dowodu na maila.
Może najpierw przeczytaj cały post, zanim zaczniesz komentować?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@PiersiowkaPelnaZiol: czizus, serio, następna specjalistyczna porada bez przeczytania posta - rękojmia na kompie, który został przetrzymany przez serwis poza okres gwarancji. Rękojmia już nie obowiązuje. Od razu powtórzę: pobyt w serwisie nie przedłuża też długości gwarancji, bo NIE WYKONANO NAPRAWY, a gwarancja jest przedłużana o czas potrzebny na naprawę, więc w tym przypadku się zabezpieczyli.
@PiersiowkaPelnaZiol: a ja mam to w pi*dzie. Naprawdę. ja będę po prostu ich szkalował w internecie po kres moich dni. Ja się specjalnie nauczę programować, żeby postawić autoszkalującego bota. Jak Moniki Słomiany z IBM miała swojego Rumuna, tak Asus będzie miał mnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gwarancja to g---o. Rękojmia to złoto. Płacisz za rzeczoznawcę i jedziesz ze sprzedawcą, a nie pałujesz się z serwisem asusa.
To samo, co z samochodami.
Mercedes za milion, Kia za 200k i Skoda za 100k. Głośne sprawy nagłośnione na YT. Jeden wspólny mianownik. Co Pan nam zrobisz?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻