Aktywne Wpisy

l4rv4shu +247
siedze se, fajka palke i patrze w dal, spac nie idzie.
tydzien temu moj ziomek trafil do szpitala. znam go pol zycia. taka poczciwina, uczynny, serdeczny, absolutnie bezkonfliktowy. typowa 'swoja morda'.
pisal, ze chyba udar. 3 dni temu w nocy wyslal mi wiadomosc ze zwożą go do stolicy i beda mu cos z glowy wyciagac.
wczoraj bylem u niego, silny, 35 letni gosc poskladany jak kaleka. nie chodzi, ciezko mu sie wypowiedziec
tydzien temu moj ziomek trafil do szpitala. znam go pol zycia. taka poczciwina, uczynny, serdeczny, absolutnie bezkonfliktowy. typowa 'swoja morda'.
pisal, ze chyba udar. 3 dni temu w nocy wyslal mi wiadomosc ze zwożą go do stolicy i beda mu cos z glowy wyciagac.
wczoraj bylem u niego, silny, 35 letni gosc poskladany jak kaleka. nie chodzi, ciezko mu sie wypowiedziec

RicoElectrico +56
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
źródło: 1000022425
Pobierz

Kupiłem u majfrendów takie ustrojstwo, co mierzy w locie temperaturę wody. Fajny gadżet, ale chce go zmodyfikować.
Z założenia trzeba go wpiąć w końcówkę prysznica (1/2 cala), ale zmniejsza mi ciśnienie wody i w sumie wolę na główną wylewkę. Kupiłem zatem nypel 3/4 - 1/2 cala i mufkę 1/2 - 3/4 cala.
Plan był że wykręcam sitko, wkręcam nypel 3/4 z redukcją do 1/2, na to nakręcam to ustrojstwo, potem mufka 1/2 i zwyżka na 3/4 i w mufkę wkręcam sitko/perlator.
No i co ? I taki wał. Problemem jest gwint. W sitku jest bardzo gęsty, a w nyplu/mufce standardowy. Macie pomysł jak to obejść?
P.S Z ciekawostek: maksymalna temperatura wody z sieci miejskiej w Kraków to 55* C (mignęło przez chwilę 55,5*C), idealna wg mnie temperatura do brania prysznica to 42*C, a gdy takową miałem i pralka zaczęła brać zimną - skoczyło o 7* na 49*C parząc mnie okrutnie.
#hydraulika i w sumie trochę #remontujzwykopem #diy
źródło: comment_1616792019ZVoIM0YBUgAchZevPyqR1v.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
https://pl.banggood.com/LW-101-LED-Display-Home-Water-Shower-Thermometer-Flow-Self-Generating-Electricity-Water-Temperture-Meter-Monitor-Energy-Smart-Meter-for-Baby-Care-p-1171304.html?cur_warehouse=CN&ID=227&rmmds=search
@marcel_pijak:
http://shopping.morizon.pl/produkt-zlaczki-i-mufy-hydrauliczne/nypel-m-24x1-x1-2-chrom-m24x1-1-2-sol-arm.html
kupowałem to kiedyś w Lerła
źródło: comment_1616793732s4lqghdNJOSZCpxzUeZw43.jpg
Pobierz