Wpis z mikrobloga

Cześć, potrzebuje mieć w UK jak najtańszym kosztem polski numer, w zasadzie tylko do odbierania połączeń jakiś pomysł jak to ogarnąć bez grubych rachunków za roaming? W domu to chyba mógłbym korzystać z wifi calling i wtedy traktuje mnie jakbym był w kraju?
#gsm
#uk
#telefony
#emigracja
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@COVID-21: z tego, co czytałem, to w Plusie mają coś lepszego niż Wifi Calling (VoWiFi), tylko wymaga Appki i połączenie jest przekierowywane na Appkę - płacisz w Plusie jak za połączenia w kraju.

Plus.pl :: Aplikacyjne Wi-Fi Calling+

Wifi Calling (VoWiFi) w rozumieniu rozszerzenia standardu LTE (VoWiFi) (w sensie, że jest obsługiwane natywnie w telefonie) może mieć problemy z zagwarantowaniem połączenia tą drogą, więc dlatego uważam, że to od Plusa
  • Odpowiedz
@COVID-21: aplikacja Vyke, placisz tam doslownie kilkanascie funa rocznie i masz polski numer. Z reszta nie tylko polski, jak potrzebujesz jakis nowy numer na chwile ( ͡° ͜ʖ ͡°) to placisz 3 czy tam 5 funa i masz na miesiac
  • Odpowiedz
Wifi Calling (VoWiFi)

@COVID-21: @patrolez: Play i jego podsieci, np RBM też to mają.
Nie wiem jak teraz, ale do niedawna, najtaniej wychodziło RBM z kontem ważnym rok czy jakoś tak. Przez wifi połączenie jest traktowane, jak krajowe, jakbyś był w PL. Więc za free.
  • Odpowiedz
@COVID-21: @GregPelka: natywne VoWiFi musi wspierać zarówno sieć operatora, jak i producent telefonu: https://wificalling-volte.pl/

Aplikacyjne Wi-Fi Calling+ od Plus gwarantuje swoje działanie niezależnie od producenta i modelu smartfona.

Wymaganiem jest tylko minimalna wersja systemu operacyjnego smartfona - Android (wersja 5.0 wzwyż) lub iOS (9.0 wzwyż) + instalacja dodatkowej Appki.

Bonus w Aplikacyjnym Wi-Fi Calling+ od Plusa to obsługa SMS-ów (ale nie MMS-ów) po Wi-Fi, gdzie natywne VoWiFi nie
  • Odpowiedz