Wpis z mikrobloga

Drodzy wierzący i modlący się ludzie spod tagów: #mikromodlitwa #kosciol #katolicyzm #chrzescijanstwo
Mam dla was taką przykrą informację ale zarazem jest to gorzka pigułka którą musicie przełknąć.
Mianowicie rządzący jak i samego Kaczyńskiego g---o obchodzicie. Jesteście dla nich albo głosami w urnach wyborczych albo skarbonką dla kościoła i redemptorysty Rydzyka. To że wam kościołów nie zamknęli nie oznacza, że jesteście wybranymi wśród Polaków, nie. Ten ruch nie zamykania świątyń jest podyktowany tym, że wierni jak i księża by się obrazili na PiS i w kolejnych sondażach było by to widoczne, a tak to przyklaskujecie obozowi władzy jacy to oni kochani są.
Gdyby tak naprawdę się o was troszczyli to od zeszłego roku wszystkie kościoły były by na amen zamknięte, a państwo robiło by wszystko by prowadzić msze online lub w TV.
Niestety nie jesteście świadomi tego, że jesteście pionkami w grze zwanej polityką, władza sobie wyciera ryj kościołem, religią i wami - wiernymi, a wy nie zdajecie sobie z tego sprawy. Ba, mało tego napuszczają was wiernych na osoby nie chodzące do kościoła i nie wierzące w boga, byle y pokazać kto jest dobry, a kto zły... Przykro mi strasznie, że tak jest, ale niestety to wasza wina.
#bekazkatoli #neuropa #4konserwy #polityka #bekazpisu
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GrochenMochen: Dlaczego sugerujesz, iż osoby wierzące i modlące się muszą popierać pis? Wszystko co napisałeś to oczywistość i każdy ogarnięty to wie a o chrześcijanizm się nie bój, bo ta religia przetrwała większych wrogów niż krzykacze z neuropki :3
  • Odpowiedz
Ten ruch nie zamykania świątyń jest podyktowany tym, że wierni jak i księża by się obrazili na PiS i w kolejnych sondażach było by to widoczne, a tak to przyklaskujecie obozowi władzy jacy to oni kochani są.

@GrochenMochen: xD. Ja osobiście nie mam wsrod wierzących znajomych ani jednej osoby, głosującej na PiS. Także ten.
  • Odpowiedz