Różowa mi płacze, zatrudnia 5 osób w sporym salonie beauty - ludzi na urlopy nie wyśle i im przez te dwa tygodnie zapłaci, maja przychodzić do roboty i robić jakieś zaległe prace administracyjne, porządki; jedna larwa wystawiła sobie urlop od poniedziałku i pisze jej że w takim razie go odwołuje ... #!$%@? czarcie ? #logikarozowychpaskow Koszty bardzo duże, dwa tygodnie zero przychodu; poradzi sobie ale współczuję wszystkim co prowadzą swoje biznesy i zatrudniają ludzi. Trzymajcie się. Nie wiem nawet jak ja pocieszać; filmiku z Morawieckim mówiącym że nie ma się czego bać nie wysłałem. #koronawirus #pracbaza #logikarozowychpaskow #praca
@DildoShwaggins: Powodzenia, ale z tymi dwoma tygodniami nie bądź taki pewny jak wiemy. Niech sie prywatnie poustawiają, jak mają klienterie. Tak robi mój znajomy fryzjer, i podejrzewam większość osób też jeśli może sobie na to pozwolić technicznie.
@spidero: W sumie nic mnie już nie dziwi w tym chlewie obsranym głównem; ktoś miał mieć urlop ale skoro w pracy luz to po co go brać; a że ktoś chce postąpić fair; nie kombinować z wysyłaniem na urlopy; wziąć na siebie te dwa tygodnie na barki to takie zachowanie jest #!$%@? jednak mało fair
@DildoShwaggins: wykopki tego nie zrozumieją ciężko się dziwić skoro większość jest w wieku szkolnym albo pracuje na etacie i ma nikłe pojęcie jak to wygląda od wewnątrz (chociaż co oni to nie wiedzą xD) i zawsze to pracodawca jest ten zły a pracownik to święta krowa - żeby nie było prawa powinny przestrzegać obie strony i grać fair ale w tych #!$%@? czasach trochę wyrozumiałości z obu stron również się przyda
@Turbonekro: No jak to będzie miało trwać dłużej to masakra; nawet nie chce rozważać takiego scenariusza; nie da się dźwigać kosztów miesiącami; to nie korpo; znajomych i stałych klientów jak będą chcieli to pewnie przyjmie; nie wiem
Ponieważ przez ten czas utargu nie będzie, więc kosmetyczki tez nie maja fo liczyc na swój procent. Dlatego ida na l4, żeby przyjąć babki w domu i zarobić
@DildoShwaggins: nie martw się, moja w takiej samej sytuacji tyle że sama prowadzi nowa działaność. Po ostatniej takiej akcji straciła kilka klientek bo poszły do tych co robiły po chałupach i już nie wrócily. Teraz to #!$%@? i też leci na nielegalu bo jeszcze trochę i będzie mogła to zamknąć w #!$%@? na zawsze, a hajs wsadzony w salon.
ktoś miał mieć urlop ale skoro w pracy luz to po co go brać
@DildoShwaggins: 2021 użytkownicy wykop.pl odkrywają, że ludzie dbają bardziej o swoje interesy niż czyjeś ( ͡°͜ʖ͡°) ty ją tu wyzywasz otwarcie od najgorszych to skąd oczekiwanie, że ona za to się wczuje w sytuację twojej różowej i wypali swój urlop? xD
@svr_: jestem #!$%@? przerażony tym portalem, dopiero co skończyłem gadać z wykopkami o wysokości zarobków (próbowali mi udowodnić, że jak zarabiasz więcej niż 3k to nie masz prawa na nic narzekać), a teraz wy jesteście zbulwersowani, że ktoś śmie egzekwować swoje prawa wynikające z umowy
ludzie ile wy macie lat, jakie długie wąsy? ( ͡°͜ʖ͡°) przecież wy się nic nie różnicie od tych PRLowskich grzybów,
a teraz wy jesteście zbulwersowani, że ktoś śmie egzekwować swoje prawa wynikające z umowy
@powaznyczlowiek: ależ ja jestem januszu za tym, zero pobłażania wszystko zgodnie z przepisami, żadnego chodzenia robolom na rękę. Więc się może nie zesraj.
@MisiuMisiu: ma własny salon, kupę sprzętu w leasingach - koszty tego wszystkiego zwrócą się za jakieś 15 lat może; prowadzi od czerwca 2020 wiec trafiła z otwarciem po lockdownie; idzie całkiem ok ale bez szału; i takie dwa tygodnie to problem, jak potrwa to dłużej to naprawdę dramat i h wie co robić z ludźmi i jak tu się zachowywać. Pracownicy widza klientów, ceny usług i przychod; kosztów nikt nie zna
#koronawirus #pracbaza #logikarozowychpaskow #praca
@DildoShwaggins: ale co cie tu dziwi?
Niech sie prywatnie poustawiają, jak mają klienterie.
Tak robi mój znajomy fryzjer, i podejrzewam większość osób też jeśli może sobie na to pozwolić technicznie.
Ponieważ przez ten czas utargu nie będzie, więc kosmetyczki tez nie maja fo liczyc na swój procent. Dlatego ida na l4, żeby przyjąć babki w domu i zarobić
Każdy chce żyć
@DildoShwaggins: 2021 użytkownicy wykop.pl odkrywają, że ludzie dbają bardziej o swoje interesy niż czyjeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) ty ją tu wyzywasz otwarcie od najgorszych to skąd oczekiwanie, że ona za to się wczuje w sytuację twojej różowej i wypali swój urlop? xD
ludzie ile wy macie lat, jakie długie wąsy? ( ͡° ͜ʖ ͡°) przecież wy się nic nie różnicie od tych PRLowskich grzybów,
@DildoShwaggins: No jakażesz #!$%@? łaskawa xD
@powaznyczlowiek: ależ ja jestem januszu za tym, zero pobłażania wszystko zgodnie z przepisami, żadnego chodzenia robolom na rękę. Więc się może nie zesraj.
Komentarz usunięty przez autora