Wpis z mikrobloga

Różowa mi płacze, zatrudnia 5 osób w sporym salonie beauty - ludzi na urlopy nie wyśle i im przez te dwa tygodnie zapłaci, maja przychodzić do roboty i robić jakieś zaległe prace administracyjne, porządki; jedna larwa wystawiła sobie urlop od poniedziałku i pisze jej że w takim razie go odwołuje ... #!$%@? czarcie ? #logikarozowychpaskow Koszty bardzo duże, dwa tygodnie zero przychodu; poradzi sobie ale współczuję wszystkim co prowadzą swoje biznesy i zatrudniają ludzi. Trzymajcie się. Nie wiem nawet jak ja pocieszać; filmiku z Morawieckim mówiącym że nie ma się czego bać nie wysłałem.
#koronawirus #pracbaza #logikarozowychpaskow #praca
  • 86
  • Odpowiedz
@DildoShwaggins: Powodzenia, ale z tymi dwoma tygodniami nie bądź taki pewny jak wiemy.
Niech sie prywatnie poustawiają, jak mają klienterie.
Tak robi mój znajomy fryzjer, i podejrzewam większość osób też jeśli może sobie na to pozwolić technicznie.
  • Odpowiedz
@spidero: W sumie nic mnie już nie dziwi w tym chlewie obsranym głównem; ktoś miał mieć urlop ale skoro w pracy luz to po co go brać; a że ktoś chce postąpić fair; nie kombinować z wysyłaniem na urlopy; wziąć na siebie te dwa tygodnie na barki to takie zachowanie jest #!$%@? jednak mało fair
  • Odpowiedz
@DildoShwaggins: wykopki tego nie zrozumieją ciężko się dziwić skoro większość jest w wieku szkolnym albo pracuje na etacie i ma nikłe pojęcie jak to wygląda od wewnątrz (chociaż co oni to nie wiedzą xD) i zawsze to pracodawca jest ten zły a pracownik to święta krowa - żeby nie było prawa powinny przestrzegać obie strony i grać fair ale w tych #!$%@? czasach trochę wyrozumiałości z obu stron również się przyda
  • Odpowiedz
@Turbonekro: No jak to będzie miało trwać dłużej to masakra; nawet nie chce rozważać takiego scenariusza; nie da się dźwigać kosztów miesiącami; to nie korpo; znajomych i stałych klientów jak będą chcieli to pewnie przyjmie; nie wiem
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 53
@DildoShwaggins: nie martw się, moja w takiej samej sytuacji tyle że sama prowadzi nowa działaność. Po ostatniej takiej akcji straciła kilka klientek bo poszły do tych co robiły po chałupach i już nie wrócily. Teraz to #!$%@? i też leci na nielegalu bo jeszcze trochę i będzie mogła to zamknąć w #!$%@? na zawsze, a hajs wsadzony w salon.
  • Odpowiedz
ktoś miał mieć urlop ale skoro w pracy luz to po co go brać

@DildoShwaggins: 2021 użytkownicy wykop.pl odkrywają, że ludzie dbają bardziej o swoje interesy niż czyjeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) ty ją tu wyzywasz otwarcie od najgorszych to skąd oczekiwanie, że ona za to się wczuje w sytuację twojej różowej i wypali swój urlop? xD
  • Odpowiedz
@svr_: jestem #!$%@? przerażony tym portalem, dopiero co skończyłem gadać z wykopkami o wysokości zarobków (próbowali mi udowodnić, że jak zarabiasz więcej niż 3k to nie masz prawa na nic narzekać), a teraz wy jesteście zbulwersowani, że ktoś śmie egzekwować swoje prawa wynikające z umowy

ludzie ile wy macie lat, jakie długie wąsy? ( ͡° ͜ʖ ͡°) przecież wy się nic nie różnicie od tych PRLowskich grzybów,
  • Odpowiedz
a teraz wy jesteście zbulwersowani, że ktoś śmie egzekwować swoje prawa wynikające z umowy

@powaznyczlowiek: ależ ja jestem januszu za tym, zero pobłażania wszystko zgodnie z przepisami, żadnego chodzenia robolom na rękę. Więc się może nie zesraj.
  • Odpowiedz
@MisiuMisiu: ma własny salon, kupę sprzętu w leasingach - koszty tego wszystkiego zwrócą się za jakieś 15 lat może; prowadzi od czerwca 2020 wiec trafiła z otwarciem po lockdownie; idzie całkiem ok ale bez szału; i takie dwa tygodnie to problem, jak potrwa to dłużej to naprawdę dramat i h wie co robić z ludźmi i jak tu się zachowywać. Pracownicy widza klientów, ceny usług i przychod; kosztów nikt nie zna
  • Odpowiedz