Udało się! Pozytywna decyzja kredytowa po 35 dniach czekania. Pora na akt notarialny. I tu rodzi się do was pytanie - jak wyglądało u was przekazanie kluczy do mieszkania? W umowie przedwstępnej mamy napisane, że klucze zostaną oddane w maksymalnie 7 dni po podpisaniu aktu notarialnego. A sprzedający chce nam je oddać... 8 maja. Swoją decyzję motywuje tym, że umowa przyrzeczona będzie podpisana 3 dni po terminie, który został ustalony w umowie przedwstępnej (obydwie strony zgodziły się na wydłużenie terminu i jest to spisane). I teraz zawrzały negocjacje. Jak to u was wyglądało (w szczególności w trakcie pandemii)? Czy zgadzaliście się np. na wydłużenie terminu, jeśli zostanie zawarta umowa najmu okazjonalnego u notariusza (tak doradził nam doradca)? Mieliście podobne przygody?
@Mniamniam8 W piątek podpisywałem akt notarialny, w środę wieczorem była kasa na koncie u właściciela. W czwartek o 10 rano już mieliśmy odebrane mieszkanie
jak wyglądało u was przekazanie kluczy do mieszkania?
@Mniamniam8: Spotkaliśmy się w publicznym miejscu ale na uboczu. Najpierw powiedzieliśmy sobie dzień dobry. Kontrahent odpowiedział dzień dobry. Tu liczy się pewność siebie więc szybko zagaiłem.
Jak to u was wyglądało (w szczególności w trakcie pandemii)? Czy zgadzaliście się np. na wydłużenie terminu, jeśli zostanie zawarta umowa najmu okazjonalnego u notariusza (tak doradził nam doradca)? Mieliście podobne przygody?
#mieszkanie #nieruchomosci
@Mniamniam8: Spotkaliśmy się w publicznym miejscu ale na uboczu. Najpierw powiedzieliśmy sobie dzień dobry. Kontrahent odpowiedział dzień dobry. Tu liczy się pewność siebie więc szybko zagaiłem.
-Mam - odpowiedział i sięgnął