Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Chciałbym zrobić sernik z mango ale w przepisach widzę puree z puszki a w sklepach widzę kawałki w syropie. Jak to zblenduje to będzie ok? Ewentualnie poradźcie gdzie kupię puree.
#gzw #gotujzwykopem
  • 6
@Kecq: W Le Clercu, Auchan, Makro i Selgrosie są na 100% pulpy z mango-alphonso, lepsza odmiana na przetwory. Takie w syropie to nie będzie to samo, bo ma syrop. Już lepiej kupić sam owoc, ale też będzie gorszy niż puree z puszki (tak jak z pomidorami po za sezonem).
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mirkosoft: jedyny sklep z ww. to Auchan, a i tak jest on w drugiej części miasta. Pomyszkuje po dyskontach w pobliżu i ewentualnie spróbuję z plastrami w syropie :)