Wpis z mikrobloga

@Kereq: @DonJohnsonXIII: w wielu lokalach tak się z serem robi na burgerze czy pastrami i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Do tego w kuchni służą palniki, w niektórych lokalach nawet tak się przyrządza steki

co mial zrobic z tym serem? grillem go przycisnąć zeby sie poprzyklejał i spłynął, czy czekac na cud, ze takie kotleciki roztopią grube plastry sera? moze do piekarnika wsadzic, byloby bardziej zgodnie ze sztuką?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@upodlator: kiedyś pisałem o pewnym sposobie jaki pokazał mi ojciec - smazysz burgera na patelni,w odpowiednim czasie ser, potem przykryć mała miska i się ładnie stopi bądź na grillu od Tefal położyć i przytrzymać ręcznie by go nie miazdzyl i też się powinien stopić - jeśli ktoś leniwy to ja kładłem na wierzchu pieczarki by ser nie przywarł do górnego grilla.