Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +18
Nie udało mi się życie, zmarnowałam

Jinno +33
Po dwóch dniach już mogę z czystym sumieniem napisać że podoba mi się tutaj i zostaje na dłużej (。◕‿‿◕。)
źródło: cc768d79f0dd9f8f7f4a96287617398e626c07df4ab2acfe142f8de4c6b44017
Pobierz

Wcześniej w zeszłym roku mirki wyplusowały w gorące wpisy żeby podawać przy #wynajem #nieruchomosci kwotę całościową za mieszkanie bez rozpisek bo co to ich obchodzi.
To teraz na podstawie osoby wynajmującej mieszkanie. Ludzie NIE DZWONIĄ kompletnie jak wystawisz kwotę całościową bo nie łapie sie w filtry. A jak wystawisz tabelkę to i tak wtedy pojawiają się dwa kolejne typy:
- i tak będzie się pytał o opłaty jeszcze raz mimo, że je widzi
- i tak zapyta tylko czy internet w cenie i jaka jest cena wynajmu całościowa.
To nie JANUSZE tak wystawiają ogłoszenia tylko tak chce rynek. Wszyscy już się nauczyli, że szukają po jakiś niższych widełkach i potem czytaja jakie są dopłaty. Jak chcesz być uczciwy to i tak to nikogo nie obchodzi więc podziękujcie innym najemcom którym ten system się podoba.
Januszem nie jestem z obecnymi najemcami problemu nie mam i rozliczam się zgodnie ze zużyciem. Tylko parka wróciła z Anglii i rozumie jak to działa i dlaczego. Dwójka poprzednich wynajmujących płakała jak powiedziałem, że jest dopłata do zapłacenie przez ich zużycie wody.
#mieszkanie
Co mi z tego, że ja podam uczcciwe 2500 całość. Jak wszyscy filtrują do 2000 i sprawdzają potem opłaty? Nawet nikt nie zoabczy mieszkania i nikt do mnie nie zadzwoni. To nie jest auto, że ludzie będą szukać tego modelu w wyższych widełkach. Tutaj zanim dojdą do mojego mieszkania to p-------ą bo oprócz tego jeszcze CENTRUM
O ile nie masz cyrku z elektro i taryfy gdzie prognozy masz raz na 3 miesiące albo pół roku. Też nie jesteś w stanie tego wyliczać co do grosza na niektórych taryfach. Gaz tez możesz mieć cyrki przy ich prognozach
Od tego sa kurde te filtry i wyszukiwarka, zebym sobie mogl ustalić kwote zaporową i jezeli mam budzet miesięczny 2400 na mieszkanie to jak wpisuje w wyszukiwarce w max 2400 to nie chce ogladac mieszkan wystawionych za 2100(+200 miejsce parkingowe,150 komórka, 400zl czynsz do spółdzielni) i wychodzi z tego 2850.
Widzisz patologie sytuacji ze osoba szukajaca mieszkania nie moze sobie
Ja byłem tym uczciwym i przez 2 tygodnie stałem z mieszkaniem i nikt nie dzwonił. Zrobiłem tak jak Janusze mieszkanie poszło pierwszego dnia. Mam być FRAJEREM bo ludzie chcą być goleni? Postaw się w sytuacji takiej jak moja. Co z tego, że będę jedynym sprawiedliwym jka nie zarobię.
Cena była uczciwa. Czynsz był podany całościowy, ale ciul ludzie wolą brać to od Janusza. Ja
@adrian260: bzdura. Po pierwsze to jeśli w ogłoszeniu masz napisane ile będą wynosic opłaty to nie ma w tym żadnej nieuczciwości. Najemca został o nich poinformowany. Porównanie do cofania licznika nietrafione.
Po drugie żaden portal nie nakazuje dawać ceny z opłatami i generalnie przyjęło
@Darth_Gohan: Taka świadomość ekonomiczna polaków. Nieodróżnianie ceny od kosztu i potem płakanie w internecie.