Wpis z mikrobloga

Jakie polecacie sposoby na robienie listy zakupów? Są do tego jakieś aplikacje?
Chodzi mi o to, że planując co będzie na kolację czy obiad muszę wertować przez książki kucharskie, potem zapisuje manualnie składniki do kupienia. Jak jest kilka dań to muszę uwazac czy to samo nie kupię 2x

#kiciochpyta #gotujzwykopem
z.....l - Jakie polecacie sposoby na robienie listy zakupów? Są do tego jakieś aplika...

źródło: comment_16160109113sa29VxgD1okFYOM2E6mym.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zdalny_robol: ja używam OneNote. Mam zsynchronizowany na PC, Laptopie i telefonie. W ciągu dnia czy tygodnia dodaję Sobie co potrzebuję do checklisty. Jak idę do sklepu to Sobie odpalam listę na telefonie i odhaczam po kolei. Część przepisów czy linków mam też w OneNote w innych kartach więc mogę Sobie skopiować ewentualnie listę składników.

Jeszcze różową namawiałem żeby Sobie zsynchronizowała mój notes na Swoim telefonie i się dopisywała do listy.
  • Odpowiedz
@zdalny_robol: zwykły dyktafon w tel, albo notatnik, ja kombinuje sobie w ten sposób że najpierw wymyślam sobie jakieś danie np które będę robić w ten sam dzien albo za dwa dni, a później spacerując po sklepie sobie myślę bez jakich składników nie może się obejść.
  • Odpowiedz