Wpis z mikrobloga

Mojemu młodemu przyklepali wirusa xD

Młody lvl 5 dostał gorączki i zaczął kasłać. Typowe u niego objawy. Nie chcieliśmy iść do lekarza, bo zaraz cyrk z testami, ale jak po trzech dniach nadal miał ponad 39 stopni, to postanowiliśmy się zgłosić. Niech go ktoś osłucha, czy tam coś na oskrzelach nie ma.

I co? Telefon do przychodni, no nie ma wizyt, nikt go nie osłucha, może być teleporada. Aha, no i obowiązkowo teścik, już zgłoszone. Nie dało się wytłumaczyć, że nie trzeba. Teścik musi być.

I teraz tak. Lekarz nie może przyjechać i chociaż osłuchać dzieciaka. Ale karetka do pobrania wymazu? Jak najbardziej!

Przyjechali trzy dni później. Oczywiście młodemu przeszło i już zapomniał że był chory, ale nie dało się odwołać, wymaz pobrany.

I za następne 2 dni wynik pozytywny.

Efekt? Zdrowe dziecko dostało 10 dni. Drugie starsze i żona dostali 17 dni. Ja się przezornie ewakuowałem ( ͡º ͜ʖ͡º)

#koronawirus
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Zona_faraona: Co tu ma nie być ok, dzieciak dawno jest zdrowy. Typowa trzydniówka, identyczny przebieg jak kilka razy w roku u niego.

Gorzej że muszą siedzieć w domu zamknięci bez sensu.
  • Odpowiedz
@jamtojest: TYPOWA TRZYDNIÓWKA, no tak. Dziecko 3 dni było chore, w kwarantannie, po czym wychodzi na teście pozytyw a Ty masz jeszcze pretensje do lekarzy? Jak widać lekarz dobrze zrobił kierując dziecko na test.
  • Odpowiedz
  • 0
@szynszyla2018: Lekarz super zrobił, naprawdę. Nie zbadał w ogóle pacjenta. Równie dobrze mógł mieć zapalenie oskrzeli niezwiązane z wirusem, które bez leczenia może się skończyć bardzo poważnymi konsekwencjami. Ja się nie dziwię że jest tyle nadmiarowych zgonów.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Jak to w jakiej, od momentu skierowania na test jesteś pod kwarantanną, nie możesz wychodzić z domu, to tylko świadczy o Tobie jak interesujesz się kwestiami zdrowotnymi własnego dziecka. To, że 3 dni zwlekałeś na wykonanie testu tez nie świadczy o Tobie najlepiej. Czemu samemu nie pojechałeś z dzieckiem na test tylko czekałeś na karetkę?

System jest ustawiony tak, żeby jak najwcześniej wykrywać zarażenia covidem i z nimi walczyć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mathas:

Jak to w jakiej, od momentu skierowania na test jesteś pod kwarantanną, nie możesz wychodzić z domu

Od momentu skierowania tak. Tylko że wtedy właściwie 99% objawów już ustało. Wtedy kiedy było naprawdę chore nie było na
  • Odpowiedz
  • 0
@Shatter: Nie mam pojęcia, bo nigdy nie miałem testu ani nikt z rodziny.
Przyjechała karetka, taka mała, stara, brzydka. Wysiadł koleś w kombinezonie jak by wracał z kosmosu i wziął wymaz.
  • Odpowiedz
  • 0
@Shatter: No mówię, że nie wiem, powtarzam tylko jak było i nas. Baba z przychodni kazała czekać aż przyjadą pobrać wymaz i przyjechali. Zabroniła wychodzić.
  • Odpowiedz