Wpis z mikrobloga

Cze. Potrzebuje info o jakimś sprawdzonym switchu na urządzenia podłączone pod USB.
Zamówiłem kiedyś na ali coś takiego: https://allegro.pl/oferta/przelacznik-usb-kvm-3-0-2-0-switcher-10462347104
jednak okazało się to straszną kupą, bo rozłącza się co 30 sekund, bo prawdopodobnie port USB nie styka dostatecznie dobrze (urządzenia się na sekundę rozłączają i zaraz znowu się włączają).
I tak: czy ktoś z Was korzystał z podobnych urządzeń i ma coś sprawdzonego, ewentualnie czy mieliście podobne problemy z urządzeniami na USB i macie sprawdzony sposób na rozłączanie się urządzeń?

#komputery #elektronika
  • 5
@goferek: widziałem te ugreeny i podejrzewam że w śródku to to samo generyczne urządzenie tylko ciut inna obudowa. Więc podejrzewam że to tylko ja dostałem jakiś wadliwy sprzęt a przez to jestem trochę zrażony do zamówienia czegoś innego z ali, bo znowu naczekam się miesiąc czasu i znowu przyjdzie kupa.

Jedyną wadą jest idiotyczny projekt obudowy, że kable trzeba wpiąć po obu stronach obudowy, zamiast tylko po jednej, przez co ciężko
@goferek: poza tym rzuciłem teraz okiem na ali i są takie switche, gdzie masz jak oni to nazywają "extender" czyli osobny przycisk podłączony na kabelku do przełączania urządzeń, czyli switcha możesz sobie gdzieś schować w zasięgu kabla extendera i tylko ten przycisk mieć na biurku
@Ark00: i tak to powinno być zaprojektowane. Ja potrzebowałem na szybko, a na alledrogo niestety tylko takie były ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ale działa i nic się z nim nie dzieje.