Aktywne Wpisy
brazowooka_eS +471
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
Kagernak +185
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Powyższe oznacza, że bitcoin będzie stymulowany nie tylko drukowanym z powietrza tetherem, ale także drukowanym z powietrza prawdziwym dolarem.
Pociąg odjeżdża. Następna stacja: Pas Oriona.
#bitcoin #kryptowaluty
Komentarz usunięty przez moderatora
Jasne, od 2008 roku FED dodrukowało ponad 10 bilionów dolarów, średnia inflacja w USA wyniosła poniżej 2% rocznie.
W tym samym czasie podobnymi sukcesami może pochwalić się Europejski Bank Centralny, a średnia inflacja w strefie euro nie przekroczyła 1%.
Dla porównania Polska nic nie drukowała, a inflacje mieliśmy ponad 4%.
@giermek:
@pat1ryk: wypuszczanie obligacji panstwowych skupowanych przez bank centralny, jest dodrukiem.
Dodruk nie spowoduje inflacji w USA, póki dolar będzie globalną walutą. Jak to się zmieni, to wtedy USA będzie miało dopiero problem.
Znaczy ja tam liczę na spadek kursu dolara więc jak jak dla mnie, to mogą drukować jeszcze więcej :D po prostu zgadzam się z tym, że w dłuższej perspektywie wiąże się
Komentarz usunięty przez autora
@Shatter: Co rozumiesz przez miesięczną pensję, minimalną?
@zibizz1: Na pewno gdzieś te pieniądze trafią, z pewnością za rok lub dwa powstaną jakieś ciekawe analizy.