Wpis z mikrobloga

@L3stko: żeby nie British Museum to by dzikusy z daesh wszystko zniszczyły a przynajmniej tam sporo zabytków przetrwało. A muzeum jest tak duże że można tam przyjść z samego rana na otwarcie i biegiem zwiedzać do zamknięcia i nie da rady wszystkiego zobaczyć. Wiem bo sam zwiedzałem je na 3 razy.
  • Odpowiedz
@europa: Podziwiam jego wielkość, ale jak kogoś mocno nie interesuje historia, to może zasnąć. Bardzo fajnym pomysłem jest ta trasa "must see" przez co się nie błądzi po wszystkich korytarza, bo gwarantuję jak Ty, że można tam siedzieć od rana do wieczora xD

Za to "Science Museum" jest zaaajebiste. Chętnie olałbym to "słynne" London Eye i pieniądze z jego biletu oddał do puszki z datkami w tymże muzeum. Tak czy
  • Odpowiedz
żeby nie British Museum to by dzikusy z daesh wszystko zniszczyły a przynajmniej tam sporo zabytków przetrwało.

@europa: Super porównanie. Dzielni brytole ratują zabytki poprzez p------------e ich ;]
Szkoda tylko, że m.in siłe specjalne UK i innych państw zachodnich szkoliły i sponsorowały tą bandę pawianów ;]
  • Odpowiedz
To nie są skradzione eksponaty, ale zabrane z ich własnego terytorium - sami sobie mieli coś ukraść?

@mroznykasztan: Idąc tym tropem, Niemcy nic nie ukradli z Polski. To było (tymczasowo) ich terytorium i se pozabierali, proste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GregPelka
@xxMartaxx Myślę, że porównanie okupowania wcześniej niepodległej Polski do zarządzania, eksploatowania i nadzoru nad terenami podległymi, koloniami to nadużycie z Waszej strony. Nie można porównać kraju europejskiego z swoim dorobkiem, historią, państwowością do jakiegoś kraju afrykańskiego/azjatyckiego, którego rozwój jest w pełni zależny od tego, czy mocarstwo kolonialne, które sprawuje nad nim władze będzie chciało w ten rozwój inwestować (bo samo w sobie nie jest w stanie tego rozwoju dokonać
  • Odpowiedz
Nie można porównać kraju europejskiego z swoim dorobkiem, historią, państwowością do jakiegoś kraju afrykańskiego/azjatyckiego, którego rozwój jest w pełni zależny od tego, czy mocarstwo kolonialne, które sprawuje nad nim władze będzie chciało w ten rozwój inwestować

@mroznykasztan: Aha, czyli jeśli chodzi o czarnych i żółtych to można kraść bezkarnie? xD
Serio, uważasz, że Indie nie mogą się pochwalić ani dorobkiem ani historią? xD
  • Odpowiedz