Wpis z mikrobloga

Od jakiegoś czasu używam iptv od Orange po światłowodzie i zauważyłem, że często obraz gubi klatki. Np. przez sekundę obraz spada na oko do 15 fps a dźwięk jest cały czas płynny bez ścięć. Jest to częste i mnie rozprasza. Dzieje się tak zarówno podczas oglądania programów na żywo jak i przewiniętych multinagrywarką. To jest jakaś niedoskonałość tylko u mnie, czy taki jest urok iptv?

#iptv #orange #swiatlowod @OrangeEkspert
  • 7
@darkon___ też używam iptv z Orange ale mam inny dekoder - jest ok, ale opowiem Ci ciekawą historię - kiedyś miałem iptv w vdslu, masakra się działa, mniej więcej od godziny 16 nie można było nic oglądać, pikseloza, zacinanie, no masakra, dzieciak ryczy, że nie ma bAjki, żona #!$%@? bo nie ma m jak miłość, no generalnie sytuacja do dupy, gdyby nie to, że miałem rabat pracowniczy bo wtedy pracowałem w salonie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@darkon___: 1. Spróbuj wymienić kabel na inny (IWU200 i FB 3.0 powinny mieć w zestawie osobne patchordy ethernetowe) 2. Jeśli nie pomoże spróbuj zmienić na inne wejście HDMI. 3. Ew. na inny kabel HDMI. Daj znać jak poszło.
@NH35: Problem rozwiązany. Wymieniłem kabel ethernet na inny, ale co chyba najważniejsze przełączyłem dekoder na inne wejście hdmi w telewizorze. Tak więc problem był na szczęście po mojej stronie i udało się go usunąć.

Dzięki wszystkim za pomoc :)