Aktywne Wpisy

WielkiNos +535
Polecam zobaczyć ten kwik kobiet 30+ na widok rolki pewnej położnej, która przedstawiła tylko poparte badaniami dane, że po 30 zmniejsza się płodność i wzrasta ryzyko wad płodu.
Nie ma tam nic o tym, że trzeba mieć dziecko przed 30 czy że w ogóle trzeba, to tylko czyste dane statystyczne z zakresu biologii, ale nie szkodzi. Kobiety i tak się musiały oburzyć, że je szkalujo, wyzywajo i represjonujo. Komedia.
#pieklokobiet
Nie ma tam nic o tym, że trzeba mieć dziecko przed 30 czy że w ogóle trzeba, to tylko czyste dane statystyczne z zakresu biologii, ale nie szkodzi. Kobiety i tak się musiały oburzyć, że je szkalujo, wyzywajo i represjonujo. Komedia.
#pieklokobiet
źródło: temp_file5990638734926950544
Pobierz
WildAnimal +200

Jeśli ktoś chce, to można też wykopać:
https://www.wykop.pl/link/5990789/moralnosc-czyli-czego-nie-rozumieja-szymon-mowi-i-smiem-watpic/
#wojnaidei #filozofia #polityka #neuropa #4konserwy #religia
Komentarz usunięty przez autora
Tutaj link do filmu na WI, gdyby ktoś chciał szukać fragmentów: https://www.youtube.com/watch?v=bxF_yApggfI
Pierwszy problem mam już z samym założeniem materiału Szymona oraz z jego tytułem. Jak część z was pamięta, w moim poprzednim filmie na temat Wojny Idei zarzucałem autorowi, że z założenia jego kanał miał
A co do drugiej kwestii - nie trzeba nie być materialistą,
@Nazwex: Czytania, jak czytania, ale chociaż prześlizgnięcia się przez. Bo o oglądaniu pół godzinnego filmu, w znacznej mierze wyjaśniającego pojęcia, które znam, w ogóle nie ma mowy.
Tekst jest jedyną praktyczną formą przekazu treści zagadnień filozoficznych.
No nie, to jest jedyny kandydat, którego jesteś w stanie podać. O tym też mówiłem w filmie, że nieistnienie alternatywnych wyjaśnień nie oznacza prawdziwości tego jedynego, które mamy.
Nie chce mi się wchodzić w metafizykę, bo to jest coś, co kompletnie mnie nie interesuje, ale cały czas zakładasz, że to co postrzegamy rzeczywiście istnieje i operujesz na dualizmie świat materialny (to co postrzegamy) i reszta, którą uznajesz za ponadświatową.