Wpis z mikrobloga

Ten konkurs i konkurs w Seefeld który wygrał Kubacki pokazały jak bezsensowna jest formuła mistrzostw świata. Niczym się to nie różni od zwykłych zawodów które mamy co weekend. Mogłoby być tak jak w przypadku MŚ w lotach, że skaczą 4 serie.
#skoki
  • 23
  • Odpowiedz
@lucaseq: a najlepiej jakby nie było wgl. Tak w tym sezonie Granerud roznosił to przyjdzie jakiś wykopek i będzie gadał, że nie jest mistrzem świata. Komuś mogą się udać dwa skoki i zostanie mistrzem świata to jest niepoważne. Powinien być tylko puchar Świata i ewentualnie, że w jego trakcie raw air czy tcs
  • Odpowiedz
@lucaseq: Dodatkowo, skoki są tu inne niż lekkoatletyka czy tenis, bo baaardzo mocno zależne od warunków atmosferycznych. Komuś powieje, komuś nie i mamy mistrza z dupy.
  • Odpowiedz
@dzana: diamentowa liga i jest dokładnie ten sam problem. Ktoś wygra wszystkie zawody diamentowej ligi na mistrzostwach świata drugi i sezon stracony. Mi zwyczajnie chodzi, że w takich konkurencjach nie można wyłonić najważniejszej imprezy. Mi najbardziej podoba się styl koszykówki niby są MŚ i olimpiada ale nikt zbytnio nie zwraca na to uwagi. Tylko mistrzostwo NBA się liczy i jest najważniejsze
  • Odpowiedz
Ten konkurs i konkurs w Seefeld który wygrał Kubacki pokazały jak bezsensowna jest formuła mistrzostw świata. Niczym się to nie różni od zwykłych

@lucaseq: właściwe to od zawsze miałem taką rozkmine. Ktoś wygra 20 zawodów z rzędu w Pucharze Świata, a później #!$%@? 2 skoki i nie jest mistrzem...
  • Odpowiedz
@lucaseq: Ale z olimpiadą jest dokładnie tak samo. Zresztą nie tylko w skokach tak jest. Takie są turnieje. Możesz być zajebisty przez 3.5 roku, a w trakcie igrzysk stracić formę i medalu nie będzie. Właśnie dlatego Małysz jest moim zdaniem wciąż kozak. Wygrać 4 kryształowe kule jest dużo dużo trudniej niż zdobyć 4 złote medale olimpijskie.
  • Odpowiedz
  • 1
@pwone Inaczej moze, wiekszym osiagnieciem jest wygrac 4 kule ale trudniej jest wygrać 4 zlote medale bo na powiedzmy 6 konkursow olimpijskich indywidualnych musimy wygrać aż 4. Jest to o wiele mniej prawdopodobne, trudniejsze do zdobycia, obiektywnie i tak jest to mniejsze osiągnięcie bo moze byc szczęśliwym trafem, puchar świata nigdy.
  • Odpowiedz
Ten konkurs i konkurs w Seefeld który wygrał Kubacki pokazały jak bezsensowna jest formuła mistrzostw świata. Niczym się to nie różni od zwykłych zawodów które mamy co weekend. Mogłoby być tak jak w przypadku MŚ w lotach, że skaczą 4 serie.

@lucaseq: Niestety tak to wygląda - ale 4 serie to też nie to wg mnie, losowość jest za duża. Przydałaby się formuła jak na mistrzostwach w piłce - faza grupowa
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lucaseq: a #!$%@?ć to w #!$%@? te MŚ, to żadnego sensu nie ma. Jak nawet taki Rok Benkovic ma tytuł indywidualnego MŚ, a poza tym #!$%@? skakał.
  • Odpowiedz