Wpis z mikrobloga

@flumpy_bread: okej, czyli teraz dochodzimy do momentu w którym prywatne przedsiębiorstwa nie mogą być częścią kapitalizmu i podejmować sobie decyzji takich czy innych według widzimisie - okej xD swoją drogą czemu ja się znowu w--------m w dyskusję z kimś, kto nieironicznie rzuca określeniem "lewactwo" na wszystko co mu się nie podoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kiedyś się oduczę, bo obaj wiemy że to bez sensu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@oliwkowemydlopodprysznic: xD nie masz pojęcia czy rzucam ironicznie czy nie, odnoszę się do tego co sam napisałeś, to nie ja użyłem tego określenia tylko się do niego odnoszę
i nikt nie powiedział, że mogą czy nie mogą robić cokolwiek, tylko oceniamy podwójne standardy, przerasta cię zrozumienie tego?
  • Odpowiedz
@flumpy_bread: nie, przerasta mnie twoje pejoratywne równanie z lewactwem wszystkich progresywnych akcji przemielonych w jednym worze - zalatuje mi po prostu krzyczeniem na tęczę po deszczu, że propaguje lewactwo xDD a sam kontekst o OPa tyczy się podwójnych standardów dwóch konkretnych organizacji, które liżą dupę chińskiemu rządowi dla zysku, czyli kapitalizują (o, słowo klucz!) granie pod konkretne rynki.

Teraz mój drogi wytłumacz mi co te organizacje mają w spólnego z
  • Odpowiedz
  • 1
@oliwkowemydlopodprysznic: gości co ty masz za odlot, ja się odnoszę do tagu i tego co ty napisałeś, przestań mieć urojenia że szachuje lewactwem na lewo i prawo xD
ja ci tłumacze, że samo działanie nastawione na zysk nie determinuje czy mówimy o kapitalizmie czy o socjalizmie a ty swoje xD
wskazuje ci, że w kontekście korporacji ciężko mówić o kapitalizmie gdzie jest monopolizacja całych gałęzi przemysłu, a ty zobaczyłeś zysk
  • Odpowiedz
  • 2
@oliwkowemydlopodprysznic: ja mam ból d--y, przeanalizuj sobie wypowiedzi i zobacz kto się ciśnieniuje tutaj

oczywiście, że beka z lewactwa, pokazuje gdzie można sobie wsadzić te progresywne ideały jak ktoś sypnie dolarami, na pokaz LGBT w strefie komfortu ale nie wkurzajmy pana chińczyka bo nas odetnie od hajsu i z czego będziemy finansować nasz progresywny marketing, a ty dalej neguje rzeczywistość i zrzucaj wszystko na kapitalizm, chociaż kapitalizmu tutaj nie ma
  • Odpowiedz
Ciekawe czy prawaki bojkotują chińskie marki i produkty, w końcu to komuniści XDDD

@Chulio:

której celem jest utworzenie społeczeństwa pozbawionego ucisku i wyzysku klasowego, opartego na braku własności prywatnej, kolektywnej własności środków produkcji i wspólnotowym podziale dóbr

ale w Chinach jest ucisk, wyzysk i można posiadać własność prywatną i nie ma podziału dóbr. Niezbyt komunistyczny ten ich komunizm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
No niby tak, ale nie czaję, gdzie tu beka z lewactwa. Korporacje nie są lewackie, dla nich naczelną wartością jest pieniądz, a nadrzędnym celem zapewnienie zysku udziałowcom w krótkim terminie, o nic więcej nie dbają.

@gefallenerubermensch:

z lewactwa? xDD od kiedy korpo robiące co chce jest lewackie? jak dla mnie to spłenienie marzeń wolnego rynku ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
Ciekawe czy prawaki bojkotują chińskie marki i produkty, w końcu to komuniści XDDD

@Chulio: A czemu mają to robić? Prawica gdzieś mówiła, że chce swoje wartości szerzyć na całym świecie? Jak Chińczycy chcą być komunistami, to niech sobie będą, ich kraj, ich wybór.

To lewica lubi się wpierdzielać innym państwom w ich politykę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz