Wpis z mikrobloga

Hej, zbliża mi się moment na zmianę telefonu i w sumie dylemat mam jak nigdy do tej pory. Miewałem ostatnio xiaomi pokroju mi 4c, mi mix 2, teraz mam huawei p30.
Budżet okolice 3k, ale 1k w dół czy w górę nie robi większej różnicy, jedyny problem jaki mam to że nie chciałbym samsunga żadnego, huawei teraz też wygląda na kiepski wybór, Xiaomi z jednej strony uwielbiam z drugiej nienawidzę, a poza nimi na placu boju zostają nowe chińczyki albo iphone.
Co aktualnie jest świetnym wyborem jeśli zależy mi w sumie na ogólnej wydajności, baterii plus dobrym aparacie? Do tego ekran, tylko nie LCD.
#telefony #android #apple
  • 21
@33793383379338
@emajenmarne fakt, zapomniałem o oneplus, a też warte uwagi.
Iphone gdzieś z tyłu głowy rozważam ale każda styczności z iOS jakoś mnie zniechęca do niego więc boję się że mi się nie przyjmie ;)

Ewentualnie jeszcze xiaomi mi 11, w przedsprzedaży za 3500 jest 1000zl w gazdetach gdzie myślę też chociażby o odkurzaczu robocie. Ale jakoś 3500 i xiaomi mi nie przystaje za bardzo...
Dzięki wszystkim, wychodzi na to że wybiorę coś z zestawu op 8, op 8 pro albo xiaomi mi 11, ale chwilę sobie odczekam zanim decyzja zapadnie ;)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pr2speQ: Ja zamówiłem właśnie z tej przedsprzedaży Mi 11 z odkurzaczem, to jak będę pamiętał to dam znać jakie wrażenia z jednego i drugiego. I też wcześniej miałem Mi Mixa 2, z którego byłem bardzo zadowolony, a będę się przesiadał z Samsunga Note 8
@Saint_Sinner ok, to brzmi w takim razie jak plan :) tylko ten odkurzacz mi trochę nie leży, bardziej myślałem o roborock s5 max którego w mi home nie da się kupić :( więc nie wiem czy ten odkurzacz ewentualnie brać czy bardziej bon na 1000zl i coś się wymyśli.
O tyle spoko opcja że telefon na firmę mogę wziąć, odkurzacza nie, a jak dają bon obok to nikogo to nie obchodzi, VAT
@lastro no właśnie niby spoko tylko to LCD mnie odstrasza. Miałem mi mix 2 który miał wszystko super poza ekranem, no i jeszcze aparat. A oba aspekty jednak są dla mnie w miarę istotne
@lastro z jednej strony tak, po zakupie mnóstwo osób chwaliło, ale jednak przy gorszym świetle już szału nie było. W P30 akurat liczyłem na więcej ale aparat jest i tak wyraźnie lepszy, a w nocy to już w ogóle miazga czasem, szczególnie w trybie gdzie zbiera światło przez kilka sekund.

@lastro nie chce Samsunga :( czekam na premierę Oneplusa 9 i zobaczę co wtedy będzie, bo jak już zaczynam wymyślać to jeszcze
z jednej strony tak, po zakupie mnóstwo osób chwaliło, ale jednak przy gorszym świetle już szału nie było. W P30 akurat liczyłem na więcej ale aparat jest i tak wyraźnie lepszy, a w nocy to już w ogóle miazga czasem, szczególnie w trybie gdzie zbiera światło przez kilka sekund.

@Pr2speQ: A uzywales tez tego trybu na Samsungu? Nie wydaje mi sie, zeby byla jakas znaczaca roznica w prowonaniu do P30. Zresztą
@lastro robotę zmieniam a akurat miałem jak wziąć firmowego p30 to brałem, teraz muszę zwyczajnie wymienić, choćby na prywatnego p30 :D

@lastro nie pytaj, bo nic rozsądnego tu nie odpowiem :D Samsung mnie nie interesuje zwyczajnie i nie chce mieć smartfon od nich